Türk Böbrek Vakfı Kadriye-Kenan Tunalı Kapaklı Diyaliz Merkezi’nde bulunan 8 adet hemodiyaliz cihazı, Lions Kulüpleri Birliği Vakfı tarafından yapılan 100 bin dolarlık bağış ile yenilendi.
Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde Türk Böbrek Vakfı Kadriye – Kenan Tunalı Kapaklı Diyaliz Merkezi’nde düzenlenen törene, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Türk Böbrek Vakfı Genel Başkanı Timur Erk, Uluslararası Lions 118-E Yönetim Çevresi Başkanı Şima Sunder, 118- E Federasyonu Başkanı Sedat Toktürk, ve federasyona bağlı kulüp yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Türk böbrek Vakfı Genel Başkanı Timur Erk, törende yaptığı konuşmada, "Türk Böbrek Vakfı’nın böbrek sağlına ilişkin yürüttüğü faaliyetler kapsamında, Çerkezköy ve Yeşilyurt Lions Kulüpleri tarafından düzenlenen proje, LCIF Lions Kulüpleri Birliği Vakfı tarafından kabul edilerek 100 bin dolarlık bağış karşılığında 8 adet hemodiyaliz cihazının yenilenmesi sağlandı. Bunun sağlanmasında Böbrek Vakfımızın Danışmanı Ali Arda’nın büyük emekleri olduğunu belirtmek istiyorum" dedi.
Uluslararası Lions 118-E Yönetim Çevresi Başkanı Şima Sunder, "Bu proje önümüze geldiğinde gerekenin yapılması konusunda çalışmalar yaptık ve finansmanı sağladık. Bu güzel projede emeği geçenleri tebrik ediyorum. Biz her zaman bu gibi projelere destek vermeye hazırız" ifadelerini kaydetti.
Bağışın insanlık için çok önemli olduğunu belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise, "Dini, dili, ırkı ne olursa olsun sağlık tüm insanlık için önemlidir. Lions’un merkezi ister Amerika’da olmuş, ister, İstanbul’da isterse Afrika’da hangi ülkede olursa olsun bu bizi ilgilendirmez. Bu uluslararası bir hizmetin insanların uluslararası bir dayanışmasının çok güzel bir örneğidir. Buraya finansman sağlayan Lions kuruluşlarına ve bu finansmanı sağlamada aracı olanlara ve kısaca katkısı olan herkese insan sağlığına verdikleri değer için teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından katkı sağlayanlara Türk Böbrek Vakfı Genel Başkanı Timür Erk tarafından plaket verildi,