Türk Kızılayı Tekirdağ Şube Başkanı Hamiyet Çizen, Kızılay’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin Osmanlı’dan miras aldığı pek az kurumdan biri olduğunu söyledi.
Türk Kızılayı’nın 147. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Tekirdağ Valilik önü Atatürk Anıtında tören düzenlendi. Törene, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İhsan Soysal, Türk Kızılayı Tekirdağ Şube Başkanı Hamiyet Çizen, Türk Kızılayı Tekirdağ Şubesi üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.
Törende konuşan Türk Kızılayı Tekirdağ Şube Başkanı Hamiyet Çizen, Kızılay’ın 147’nci yılını kutladıklarını ifade ederek, "147 yıl önce 11 Haziran 1868’de savaş alanında yaralanan ya da hastalanan askerlere hiçbir ayrım gözetmeksizin yardım etmek arzusuyla kurulan Kızılay’ın ismini ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk vermiştir. Kızılay genç Türkiye Cumhuriyeti’nin Osmanlı’dan miras aldığı pek az kurumdan biridir. İyilik yolculuğumuzun 147’nci yılına vardığımız bu günde savaş alanında yaralanan askerlere yardım etmenin çok daha ötesine geçerek sınır tanımadan, ırk tanımadan, din tanımadan sadece insanlık için zor durumda olan insanların yardımına koşmak, kan hizmetlerinden afet hizmetlerine, sağlık hizmetlerinden sosyal yardım hizmetlerine, gençlik hizmetlerine kadar birçok STK’ya örnek olmaktayız. Kızılay’ımız en basit söylemiyle insanların kara gün dostudur. Ve insan söz konusu olduğunda sadece kendi insanımız, kendi yurttaşımız değil bütün insanlık biz Kızılaycıların hizmet alanıdır. Bunu da bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalarla gösterdik" dedi.