Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, "Hiçbir anne sakat çocuk doğurmak istemez" dedi.
Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nin her ay dernek üyesi engellilere yönelik düzenlediği ‘Doğum günü’ kutlamaları devam ediyor. Mart ayında doğan 1 ve 70 yaş arası 60 dernek üyesi için Dernek Konferans Salonunda düzenlenen yaş günü kutlama etkinliğine, Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz ile MHP Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Op. Dr. Recep Çalışkan da katıldı.
Programda Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Başkan Yardımcısı Sakine Arslan, Şube Sekreteri Hülya Metin, Mali Sekreter Şengül Civan ve Şube Halkla ilişkiler ve Basın Sorumlusu Meral Dağaşan ve Mart ayı Doğum Günü etkinliği sorumlusu Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Gökdemir olmak üzere yaş gününü kutlayan engelliler ve aileleri hazır bulundu.
Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, programda yaptığı konuşmada her ay dernek üyelerine doğum günü programı düzenlediklerini ve bu programın da aksamadan devam ettirildiğini belirtti. Başkan Çetinkaya, "Doğum günü programımızın bu ay ki konukları Genel Başkanımız Şükrü Boyraz ve bu ay ki sponsorumuz MHP Tekirdağ Milletvekili aday adayımız değerli doktorumuz ve değerli insan Op.Dr. Recep Çalışkan. Kendilerine katılımları nedeniyle Yönetim Kurulumuz ve üyelerimiz adına çok teşekkür ediyorum" dedi.
"HİÇ BİR ANNE SAKAT ÇOCUK DOĞURMAK İSTEMEZ"
Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, "Ben aslında çok konuşan bir insanım ama bu gün burada bu güzelliği görünce nutkum tutuldu. İnanın ilk kez heyecanlandım. Heyecanım da mutluluktan. Yıllarca mücadele ediyoruz. Tüm mücadelemiz ülkemizdeki sakat ve zihinsel engellilerin sosyalleşmesi yönünde. Hiç bir anne sakat çocuk doğurmak istemez. Bunun nedenleri, akraba evlilikleri, yetersiz beslenme, doktorsuzluk, eğitimsizliktir. Aynı zamanda da sosyal devlet olmayışımızdandır. Bu konuda ne derseniz deyin. Gelişmiş ülkelerde sakat doğumlar ülkemize baktığımızda yüzde oranları çok azdır" ifadelerini kaydetti.
Yapılan konuşmaların ardından yaş günü pastaları kesildi. Bu sırada şarkılar eşliğinde alkışlarla mumlar söndürüldü. Pasta ve meşrubat ikramı sonrası, etkinliğe katılan davetliler, engelliler ve engelli aileleri halay çekti.