Yeşilay Tekirdağ Şube Başkanı Şener Çelikayar, Yeşilay olarak hedeflerinin ülke genelinde 500 formatörle 20 milyon öğrencinin eğitilmesi olduğunu söyledi.
Tekirdağ’da, Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği Türkiye Bağımlılıkla Mücadelede Büyük Eğitim Hamlesi Tanıtım Toplantısı yapıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılan tanıtım toplantısı saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
Yeşilay tanıtım videosunun izlenmesinin ardından Yeşilay Tekirdağ Şube Başkanı Şener Çelikayar eğitim programının içeriğini katılımcılara aktardı.
Programla 20 milyon öğrenciye ulaşmayı amaçladıklarını belirten Yeşilay Şube Başkanı Çelikayar, eğitimcilerin madde bağımlılığı konusunda duyarlı olması gerektiğini ifade ederek, "Eğitim programının Tekirdağ ayağını anlatmak için buradayız. İnsanlığı, gençlerimizi her geçen ciddi bir tehlikenin eşiğinde buluyoruz. Evladı için feryad eden bir anne baba ile çoğu zaman karşılaşıyoruz. Felaket büyük. Dünyada 240 milyon insanın yasal olmayan uyuşturucu kabul edilen illegal maddeleri kullandığı ifade ediliyor. Bunların 75 milyonunun da bağımlı olduğu söyleniyor. Her ne kadar dünya ortalamasının altında olsak da durumun ne kadar tehlikeli olduğunun farkındayız. Aynı ortamı, aynı sokağı, aynı evi, aynı mekanları paylaşıyoruz. Sağlıklı bir gelecek ve sağlıklı bir nesil için gençlerimizi kurtaracak, farkındalık oluşturacak çalışmalara ihtiyacımız var. Türkiye’de bu çalışmayı anlamlı hale getiren çok önemli bir çalışmayı başlattık. Yeşilay ilk defa bu kadar geniş kapsamlı projeye imza attı. Hedef gönüllü 500 formatörle 20 milyon öğrencinin eğitilmesidir. Bu eğitim kapsamında da 28 bin öğretmenin uygulayıcı olarak da sahaya çıkması planlanıyor. Tekirdağ’da ilk aşamada 210 öğretmen eğitilecek. Biz bunun sıradan bir proje olmadığını düşünüyor öğretmenlerimizden de bu duyarlılığı bekliyoruz" dedi.
Yeşilay Tekirdağ Şube Başkanı Şener Çelikayar’ın ardından konuşma yapan Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ise Tekirdağ’da bu yıl bir öğrencinin madde bağımlılığına kurban gittiğini söyledi.
İl Milli Eğitim Müdür Halis İşler kaybın üzücü olduğunu belirterek, "162 bin öğrencimiz var. Değerli dostlar Yeşilay Cemiyetinin yıllarca sadece amblemini ve Yeşilay Haftasında bazı etkinliklerini görürdük. Ama sanırım bu salonla birlikte büyük bir etkinlikle bu şuuru ileriye taşıma hedefine ulaştırmaya çalışan bir cemiyetle birlikteyiz. Geçen yıl bir, bu yıl da bir öğrencimizi madde bağımlılığı sonucunda kaybettik. Bu okulda bu öğrencimizin sınıfına en aşağı 5 öğretmenimiz girdi. Ayrıca öğrencimizi idarecilerimiz de gördü. O çocuk vefat ettiğinde biz nerede hata yaptık diye düşündük. O gün o çocuğumuzun hal ve hareketlerinden durumu anlamalı sorununu çözebilmeliydik. Bu mücadele sadece bu bağımlılığı yakalanmış olanlar için değil bilinç olarak gerekli. Öğretmenler olarak ilkokulda okuttuğumuz bir öğrenci ilerde bir devlet makamına geldiğinde benim öğrencim diye gösteriyor gurur duyuyoruz. Eğer madde bağımlısı dolayısıyla sokakta gezen kötü yola düşmüş bir çocuk varsa bu sorumluluğu da paylaşmak zorundayız. Bu bilinç ve duyarlılıkla hareket etmeliyiz. Buradan öğretmen arkadaşlarımıza güvenerek başarılar diliyorum. Sokağa attığınız her çocuk bir suçun faili veya mağdurudur" ifadelerini kullandı.
Program Türkiye Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz ve Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu’nun konuşmasının ardından katılımcı öğretmenlere bilgi verilmesi ile son buldu.
Programa Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Türkiye Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz, Yeşilay Tekirdağ Şube Başkanı Şener Çelikayar, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, İl Sağlık Müdür Yavuz Akbulut, Süleymanpaşa Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Süleymanpaşa ilçe Milli Eğitim Müdürü Ünal Mamur ve öğretmenler katıldı.