Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, ilkokul, ortaokul ve liselerde sınıflarında birinci olan öğrencileri ödüllendirdi.
Başkan Eroğlu, TOBB Ortaokulu, Fatih İlkokulu, Mehmet Akif Ersoy Lisesi, Kemal Arat İlkokulu, Karşıyaka İlkokulu, Alparslan İlkokulu, Vali Recep Yazıcıoğlu İlkokulu, Atatürk Ortaokulu ve Sağlık Meslek Lisesi’ni ziyaret ederek, şube bazında sınıf birincilerini tablet ve çeşitli hediyelerle ödüllendirdi. Belediye olarak eğitimin en büyük destekçisi olacağının ve başarılı öğrencileri bundan sonra da ödüllendirmeye devam edeceğinin altını çizen Başkan Eroğlu, "Biz eğitim öğretim döneminin ikinci döneminin başında bir çalışma başlatmıştık; tüm okullarda birinci sınıflardan başlamak üzere on ikinci sınıfa kadar her okulun şube bazında sınıf birincilerine ödül vermekti. Amacımız sadece ödül vermek değil, aynı zamanda eğitime olan bakış açısını ortaya koymak, okullarımızı ziyaret etmek, sizlerle beraber olmaktı. Bu amaçla böyle bir çalışma başlattık. Tokat’ta 60’a yakın okulun hemen hemen 50’ye yakınına geldik” dedi.
Belediyecilik deyince ilk akla; yol, kaldırım, asfalt gibi hizmetler geldiğini ifade eden Başkan Eroğlu, “Ama aslında belediyeciliğin eğiteme de vereceği çok önemli katkıları vardır. Belediyeciliğin bu şehrin istihdamına, bu şehrin daha farklı gelişimine dair de katkıları vardır, yapacakları çok şey vardır diye de düşünüyorum. Biz de belediyeciliğe tek bir çerçeveden bakmıyoruz. Birçok çerçeveden bakıyoruz. Eğitimde de bizim olmamız gerekir diyoruz. Bütün bunları yaparken de biz yaptık oldu değil, insanımıza sorarak hareket ediyoruz. O yüzden sizlerin de bizlere verdiğiniz fikirler önemli. Bu şehrin gelişmesinden hepimiz memnuniyet duyarız” diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdür Vekili Abdullah Gürbüz ise Başkan Eroğlu’na eğitime verdiği destekten dolayı teşekkür ederken, Başkan Eroğlu okul ziyaretlerinin devam edeceğini kaydetti.