Tokat’ın Niksar ilçesinde belediye tarafından kadrolu işçilerin ikramiyeleri ödeniyor.
Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan belediye çalışanlarıyla bir araya gelerek, çalışanların sosyal alacaklarına yönelik yeni bir yol haritası çizmeye çalıştıklarını, imkanlar ölçüsünde çalışanlara birikmiş alacaklarını ödeyeceklerini söyledi.
Makamında bir gurup işçiyle bir araya gelen Belediye Başkanı Özdilek Özcan emekçilerin alın teri olan birikmiş sosyal alacaklarının imkânlar ölçüsünde verileceğini söyleyerek, “Belediyemizin kaynaklarını ve gelirlerini göz önünde bulundurarak, emekçi arkadaşlarımızın sosyal alacaklarını ödeyeceğiz. Yıl sonuna kadar inşallah tüm çalışanlarımızın ikramiye ödemelerini tamamlayacağız” dedi.
Daha önceden Niksar Belediyesi’nde kadrolu işçilerinin alamadıkları ikramiyeleri Belediye Başkanı Özdilek Özcan, ikramiyelerini önceden alan işçilerin dışında alamayanlara öncelik tanıyıp ikramiyelerini eşit seviyeye getirdi. Başkan Özcan belediyede çalışan tüm kadrolu işçilerin yıl sonuna kadar ikramiyelerinin tamamını vereceğini söyleyerek, “Benim düsturum işçinin alın terinin kurumadan emeğinin karşılığının verilmesidir” dedi.
Yıl sonuna kadar 285 bin TL’lik ikramiye alacaklılara dağıtılacağını söyleyen Başkan Özcan, “İşçi arkadaşlarımızın biriken ikramiyeleri var, bu her dönemde sorun olan bir tablo. Bu yıldan itibaren ikramiyeleri düzenli halde ödemek istiyoruz tabi bunun içinde belediye gelirlerimizin düzenli olması lazım. Ancak belediyenin gelirlerini de sürekli artıracağız tasarruf yapacağız diye de çalışanın hakkını göz ardı edemeyiz. Belediyemize ait Niksar Hazır Beton ve Parke Tesislerini satışa çıkarmıştık. Hazır betonun yerinin satışı gerçekleşmedi ama parke tesislerinin satışını 3 milyon 331 bin TL’ye gerçekleştirdik. Hazır betonu da 2 Haziran’da tekrar ihaleye çıkaracağız, onu da gerçekleştirirsek bayramda çok rahat şekilde bu ikisini tüketiriz diye düşünüyorum ve arkadaşlarımız da rahat ederler.
Tabi bu satışları niçin yaptığımıza gelince, ortaya koyacağımız birçok proje için kaynak üretmemiz lazım. Tabi hükümetten kaynak alıyoruz ama bu bazen yeterli olmuyor, sonuçta ilgili bakanlıklarda kaynak vermek için proje istiyorlar, yapın projeni getirin kaynağınızı alın diyorlar. Bu bakımdan plan proje müdürlüğünü kurduk Allah nasip ederse şu anda birçok projemiz çiziliyor bunların kaynaklarını üreteceğiz” diye konuştu.
Başkan Özcan ilk etapta 26 kişinin ikramiyelerini vereceklerini belirterek, “Şu anda 26 kişinin ikramiyeleri vereceğiz. 10’un üzerinde ikramiye alacakları olanların on ikramiyesini hemen vereceğiz. Yıl sonuna kadar bu ikramiye ödemelerinin tamamını bitirmeyi hedefliyorum ve kimsenin bizden ikramiye noktasında alacağı kalmayacak. Şu anda 62 Bin 300 TL ödeme yapacağız, toplamda da 285 bin TL civarında ödeme yapacağız. Amacımız eşitlik sağlamaktır. Geçmişle ilgilenmiyoruz geçmişte neden ikramiyeler verilmemiş diye sorgulamıyoruz biz geleceğe bakıyoruz. Şimdiden çalışanlarımıza ödenecek ikramiyelerin hayırlı olmasını diliyorum güle güle harcamalarını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.