Tokat’ın Erbaa ilçesinde yaklaşık maliyeti 20 milyon TL’yi bulan Erbaa Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi inşatının 75 gün içinde tamamlanması hedefleniyor.
Bir önceki Erbaa Belediyesi yönetimi tarafından 2012 yılında, 120 ay vade, 20 Milyon TL geri ödeme planıyla yapımına başlanan Kongre ve Kültür Merkezi, yüklenici firma tarafından sözleşme süresinde bitirilemedi. Verilen ek süreye rağmen bitirilemeyen Kongre ve Kültür Merkezi’nin sözleşmesi, firmanın maddi sıkıntılar yaşaması ve yükümlülüklerini yerine getirmemesi sebebiyle, Erbaa Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda feshedilmişti. Fesih sonrası 760 bin TL kesin teminatı nakde çeviren Erbaa Belediyesi bu kaynakla gerçekleştirdiği yeni ihale sonrası 75 gün içinde inşaatı tamamlayacağı kaydedildi. Ayrıca vergilerle birlikte yaklaşık maliyeti 20 Milyon TL’yi bulan Kültür ve Kongre merkezi için Erbaa Belediyesi 95 ay boyunca İller Bankasından çekilen krediyi geri ödemeye devam edeceği bildirildi.
Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, sözleşme süresinde tamamlanamayan Kültür ve Kongre Merkezi’nin yapılan ihale ile beraber 75 gün içinde tamamlanması hedeflendiğini söyledi. Başkan Yıldırım, yaşanan idari ve adli süreçlerin ardından nihayet kongre merkezinin yapımına başladıklarını ifade ederek "Kültür ve Kongre Merkezi gerekli fizibilite çalışmaları yapılmadan aceleyle başlanmış bir proje. Erbaa Belediyesine ve Erbaa halkına çok önemli miktarda ekonomik yük getirmesi de cabası. Fakat eski yönetim tarafından eski dönemde halkın hizmetine sunulması gerekirken bir türlü açılamayan bu merkezi çok yakında Erbaalıların hizmetine açacağımız için mutluyuz. İnşaat süreci ve yapılanlar madalyonun bir yüzü. Madalyonun diğer yüzü bu bina hizmete açıldıktan sonra işlevinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ve Erbaa kültürüne katkı sağlaması. Vatandaşlarımız müsterih olsun korkulan olmayacak. Biz çok zor görünmesine karşın bu merkezi yaşayan, nefes alan bir merkez yapacağız" diye konuştu.