Tokat’ın Niksar ilçesinde mehteran takımı eşliğinde “Büyük Fetih” yürüyüşü yapıldı.
Fatih Sultan Mehmet Han’ın İstanbul’u fethedişinin 562. yılı münasebetiyle Niksar Belediyesi kutlama programı düzenledi. Mehteran takımı eşliğinde düzenlenen yürüyüşte, Niksarlılar fetih coşkusunu yaşadı.
Niksar Belediyesi, Fatih Sultan Mehmed Han’ın İstanbul’u fethinin 562. yılında mehteran takımı ile yürüyüş ve Niksar Belediyesi önünde kutlama düzenledi. Düzenlenen programa Niksar Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, AK Parti Niksar İlçe Başkanı Mustafa Eraslan, Emniyet Müdürü İrfan Yabaş, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
İlçe Şehir Stadyumu’nda, Zile Akıncılar Mehteran Takımı eşliğinde Tokat Caddesi, Fatih Sultan Mehmet Caddesi boyunca yürünerek Niksar Belediye binasının önüne gelindi.
Belediye hizmet binası önünde konuşma yapan Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, böyle anlamlı bir zaferi kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa’nın müjdelediği kutlu zafere nail olan güçlü bir ecdadın torunlarıyız. İstanbul’un fethi bir çağı değiştirmiştir. Ama fetih sadece savaşla kazanılmaz, fetih bundan sonra hizmetle olur. Biz millet olarak, Resullullah’ın ümmeti, o pak ecdadın nesli olarak hizmete devam edeceğiz” dedi.
Başkan Özcan ayrıca, bundan sonra her yıl, İstanbul’un fethi kutlamalarının da geleneksel yapılacağını da sözlerine ekledi.
Niksar Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu ise yaptığı konuşmanda, “562 Yıl önce bu güzel şehri Türklere ebedi yurt yapan, Peygamber Efendimiz’in müjdelediği o kutlu Komutanı ve o muzaffer orduyu, tüm şehitlerimizi, rahmet ve minnetle anıyorum. Biz biliyoruz ki İstanbul’un fethi kutlamaları dünya durdukça devam edecektir. Bu anlamlı günün tüm milletimize kutlu olmasını diliyor, hepinize saygılar sunuyorum” diye konuştu.
Program Keşfi Camii İmamı Ekrem Bal’ın yaptığı duayla son buldu.