Tokat Gaziosmanpaşa Ortaokulu’nda öğrenciler Bahar Şenliği’nde stres attı.
Okul bahçesinde düzenlenen programda eğitim-öğretimin yılının son haftasına yaklaşan öğrenciler yoğun bir dönemi geride bırakmanın heyecanın yaşadı. İlki düzenlenen bahar şenliğinde öğrenciler “Tokat Sarması” eşliğinde stres attı. Okul bahçesinde kurulan sac ocaklarda bazı veliler katmer, çökelikli yaparak katkı sağlarken, kimi velilerde evlerinde hazırladıkları dolma, pasta, kek gibi ürünleri getirerek ikram etti.
Okul Müdürü İsa Çabuk, ilkini başlattıkları Bahar Şenlikleri programını her yıl farklı etkinlikler dahil ederek genişleteceklerini söyledi. Amaçlarının öğrencilerin yıl sonu eğlence isteğine cevap verebilmek olduğunu ifade eden Çabuk, “Bin 700 öğrencimiz var. Hiçbir salona sığmıyoruz. Bizde okul bahçesinde böyle bir şey düşündük ve gerçekleştirdik. Sağ olsun Orhan Onat Bey ücret almadan müzik programını yaptı. Okul Aile Birliği Başkanımız ve velilerimiz hiçbir desteklerden kaçınmayarak burada eğlencemize ortak oldular. Öğrencisi olmayan ailelerde buraya gelerek bizlere yardımcı oldular. İnşallah seneye de daha farklı şeylerle bu eğlencenin devamını sağlayacağız” dedi.
Okul Aile Birliği Başkanı İbrahim Polat ise Bahar Şenlikleri adı altında öğrencilerin eğlenmesi için etkinlik düzenlediklerini belirterek, “Okulumuza katkı olsun diye velilerimizin yardımı ve desteği ile birde kermes gibi çeşitli ürünlerin ikram edildiği bir organizasyon düzenledik. Buradan elde ettiğimiz gelirle de sınıf bazında birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilerimize bisiklet, tablet gibi çeşitli hediyeler takdim edeceğiz” diye konuştu.