Tokat’ta başarılı, ancak imkanları sınırlı olan öğrencilere yönelik TED Koleji tarafından tam eğitim bursluluk sınavı yapılacağı bildirildi.
TED Tokat Koleji Kurucu Temsilcisi Dr. Bilal Durmaz, TED Tam Eğitim Bursu (TEB) öğrencilerin öğrenim masraflarının üniversite eğitiminin sonuna kadar karşılanmasına yönelik bir burs olduğunu söyledi. Destek verilen öğrencilerin eğitim ücretleri, servis ücretleri, yemek giderleri, giyim giderleri, kitap- kırtasiye harcamaları ve cep harçlıkları TED tarafından karşılanacağını ifade eden Durmaz, Tam Eğitim Bursuyla, TED Okullarından mezun olan öğrencilerin başarılı oldukları sürece üniversitede de bursları devam edeceğini kaydetti.
4 Nisan’da yapılacak olan Tam Eğitim Bursu sınavına katılacak adayların TED Tokat Koleji İrtibat Ofisine 27 Mart 2015 cuma gününe kadar müracaat etmesi gerektiği bildirildi. Eğitim Bursuna başvuracak adaylarda aranan şartlar ise şu şekilde: “T.C vatandaşı olmak, 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında 4,5,6,7 ve 8. Sınıfa devam ediyor olması. 2013-2014 öğretim yılına ait Haziran karnesindeki başarı ortalamasının 85 ve üzeri olması ve ailenin aylık toplam gelirinin en fazla 2 bin 200 TL olması.”