Tokat’ın Niksar ilçesinde Fatih Mahallesi’nde bulunan Atatürk Ortaokulu önündeki toprak yoldan kalkan toz, Yeşilevler Sokak sakinlerinin tepkisine neden oldu.
Mahalle sakinleri konuyla ilgili yaklaşık 6 ay evvel belediyeye müracaatta bulunduklarını söylediler. Mahalle sakinleri yolun yazın tozdan, kışın ise çamurdan geçilmediğini ifade ederek, “Çocuklarımız okula gidip gelirken tozdan korunmak için yüzlerine maske takıyor, kışın ise çamurun içinde yürüyorlar. Kadınlar ise tozdan pencereleri bile açamıyorlar” dedi.
Fatih Mahallesi Yeşilevler Sokak’ta toplanan bir grup mahalleli ve öğrenci tepkilerini yüzlerine maske takarak gösterdiler. Mahalle sakinleri, belediyeye ilgili mercilere başvuruda bulunmalarına rağmen sonuç alamadıklarından yakındılar. Havaların ısınmasına rağmen evlerinin pencerelerini dahi açamadıklarını dile getiren vatandaşlar, mahallede ikamet eden özellikle astım hastalarının büyük sıkıntı çektiklerini söylediler. Yaşanan sorunların çözülmesini isteyen mahalle sakinleri, Niksar Belediyesi’nin yolda parke çalışması yapmasını istediler.
Fatih Mahallesi Muhtarı Muammer Pala, mahalleli olarak ilgi beklediklerini belirterek, “Mahalle sakinlerimiz tozdan çok fazla rahatsız oluyor. Çocuklar adeta maskesiz dışarı çıkamıyor. Yoldan geçen araçların tozu toprağı zaten etrafı mahvediyor. Mahallede kadınlar evlerin pencerelerini açamaz duruma geldi, evlerimiz toz toprak oldu. Yaklaşık 6 ay önce muhtar olarak belediyeye müracaatta bulundum, yolu parke yapacaklarını söylediler. İmza topladık, mahalle sakinleri olarak müracaatta bulunduk. Bu yolun parke yapılmasını belediyemizden istiyoruz" diye konuştu.
BAŞKAN ÖZCAN: “ÇALIŞMALAR PROGRAM DAHİLİNDE YAPILACAK”
Öte yandan konuyla ilgili bilgi veren Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, kimseyi mağdur etmemek için çalıştıklarını ifade ederek, “Belediye olarak halkımızın sorunlarını çözme gayreti içerisindeyiz. Tabii ki her tarafa anında yetişemeyiz. Bizim de belediye olarak belli çalışma programlarımız var, 25 tane mahallemizin istek sorun ve taleplerini takip ediyoruz ve hepsine de sıralı şekilde programımız dahilinde hizmetlerimizi götürmeye gayret ediyoruz. Fatih Mahallesi’ndeki parke çalışması da mutlaka yapılacak ama önümüzde uygulamakta olduğumuz bir programımız var. Diğer bölgelerdeki yoğunluklarımızı bitirdikten sonra Yeşilevler Sokak’taki parke yol çalışmasını da başlatacağız ve bitireceğiz. Bizim amacımız kimseyi mağdur etmek değil, aksine halkımızın sorunlarını gidermektir. Yeter ki biraz sabır istiyoruz” şeklinde konuştu.