Tokat’ın Turhal ilçesinde 18-23 Temmuz 2015 tarihlerinde yapılacak olan “Mercimek Tepe 2015 Mesafe Yarışması” için hazırlıklar başlatıldı.
Turhal Sportif Havacılık Kulübü Üyesi ve aynı zamanda yarışma organizasyon kurulu üyesi Gani Arslan, yarışmaya Türkiye ve dünyada deneyimli 20 tane elit sporcuyu davet ettiklerini söyledi. Hedeflerinin Mercimek Tepe’den kalkıp Yozgat, Kayseri ve Nevşehir hattına uçmak olduğunu ifade eden Arslan, "Doğrusal 200-250 kilometre uçmayı hedefliyoruz amacımız bu. Umut ediyorum bu hafta uzun uçuşlar gerçekleştiririz ve bölgemizin tanıtımına katkı sağlamış oluruz” dedi. Yarışmaya deneyimli pilot olduğunu sertifikasıyla belgelendirenlerin katılabileceğinin altını çizen Arslan, “Deneyimli pilotların katılabileceği bir yarışma çünkü bu tarz yarışmalarda pilotlar riskleri maksimum seviyede alıyorlar. Alıyoruz. Dolayısıyla da belirli deneyime sahip olması gerekiyor pilotların. Yamaç paraşütü sporunu yapan herkes değil deneyimli sporcuların katılabileceği bir yarışma” diye konuştu.
Turhal Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Mustafa Başdemir ise hedeflerinin Tokat ve Turhal’da ki sporcu sayısını artırmanın yanı sıra Mercimek Tepe’yi sadece Türkiye’de değil dünyada sayılı bir yamaç paraşütü merkezlerinden birisi yapmak olduğunu kaydetti.
Turhal Sportif Havacılık Kulübü Üyesi Koray Koş da Turhal bölgesinin yamaç paraşütü için potansiyeli yüksek olan bir yer olduğuna dikkat çekti.