Trabzon’un Ortahisar İlçesi’ne bağı Toklu Mahallesi’nde AK Parti mahalle teşkilatı açıldı.
Lokal açılışına AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İl Başkanı Haydar Revi, Toklu Mahalle Başkanı Necmettin Gümüş, ilçe yöneticileri ve teşkilat mensupları ile milletvekili aday adayları katıldı.
Açılışta konuşan AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, “Bugün burada açılışını yaptığımız lokalin, hayırlı çalışmalar yapmasını temenni ediyorum. Biz AK Parti olarak çok iddialı bir partiyiz. Seçimin galibi kimdir diye kimse konuşmuyor. Seçimin galibi AK Parti’dir. Konuşulan AK Parti 7 Haziran seçimlerinde 400 milletvekili alarak anayasayı değiştirebilecek mi? Konuşulan bu. Biz de Trabzon’da 6 milletvekiline talibiz. Bunu teşkilatların samimiyetiyle yapıyoruz. Biz bu 6’ya sizlerin sayesinde talibiz. Hükümetimizin yaptığı çalışmalar ortada. Biz bunlara güveniyoruz. Sokağa indiğimiz zaman, vatandaşlarımızla hemhal olduğumuz zaman onlara anlatacağımız çok şey var. Bizim bu seçimde Türkiye genelinde ilk defa oy kullanacak 2 milyona yakın yeni seçmenimiz var. İnşallah biz de mahalle teşkilatlarımız olarak Trabzon’da ilk defa oy kullanacak olanları tespit ederek onlar üzerinde yoğun çalışma yapacağız. İlk defa oy kullanacak gençlerimizin oylarını almaya talibiz bunları da sizlerin gayreti ile yapacağız. 10 Ağustos’ta cumhurbaşkanlığı seçimi yaptık. Yüzde 71 oy aldık. 10 Ağustos’tan sonra 11 Ağustos’ta biz genel seçim çalışmalarına start verdik. Biz de bir seçim bitiyor, öbür seçimin çalışması start alıyor. Sizlerden bu süreçte fedakarlık bekliyorum” dedi.
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise “14 Ağustos 2001 tarihinde milletimizin davası olarak, esasında milletimizin kurduğu ve Allah’ın takdiri, milletimizin teveccühü ile 3 Kasım 2002’den beri ülkemizde büyük işler yapıldı. AK Parti’nin olmadığı bir makam yok. Her ilde AK Parti milletvekili var,belediye başkanlığında varız, il genel meclisinde varız. Biz milletin partisiyiz. Milletin kendi iradesinin tecelli ettiği bir partiyiz. Ne kadar şükretsek azdır. Siyaset, risk de iddia da ister. İddiamızı hem il başkanımız hem ilçe başkanımız ortaya koydu. 6 milletvekilinin 6’sına da talibiz. Alabilir miyiz? Alırız. Trabzon’da AK Parti’nin adayı Recep Tayyip Erdoğan’a yüzde 71 verildi. Yüzde 71 oy alınabilir demek ki. Bir işte netice almak için evvela inanacağız, ondan sonra çalışacağız, ondan sonra dua edeceğiz. Allah nasip ederse oluyor. Gereği neyse onu yapacağız. İnşallah muvaffak olacağız. Demokraside muhalefet olması lazım. Ama bizim burada hava muhalefeti var bir tek. Bu seçimde bizim kaybetme ihtimalimiz olmadığı gibi muhalefetinde kazanma sevdası yok” diye konuştu.
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi de “Bu seçimlerin galibi yine AK Parti olacaktır. Buradan özellikle Ortahisar İlçe teşkilatına ve Ortahisar Belediye Başkanı’na teşekkür ediyorum. AK Parti büyük ve geniş bir ailedir. Biz 6-0’ı söylerken bunu bir yere dayanarak söyledik, o da halkımızdan aldığımız teveccüh ve ilgi alakadan ötürü söyledik. İnşallah 7 Haziran’da hep beraber yeniden iktidar olduğumuz gibi anayasayı değiştirecek çoğunluğu bulacağız. Bu teşkilatlarda bugüne kadar emek veren herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.