AK Parti Trabzon Milletvekili adayı Avukat Ayşe Sula Köseoğlu, Şalpazarı, Araklı ve Of’ta düzenlenen mitinglerde konuştu. Köseoğlu, kuru lafla milliyetçilik yapanların halkın nazarında gerekli dersi 7 Haziran’da alacağını belirterek, “Milliyetçilik lafla olmaz. AK Parti bu milletin öz değerlerine saygı duyan ve sahip çıkan bir siyasi harekettir. Milletin değerleriyle alay edenlere bu millet gerekli dersi sandıkta verecektir” dedi.
Köseoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanlığı tarafından Şalpazarı, Araklı ve Of’ta düzenlenen mitinglere katılarak konuşma yaptı. Mitinglere AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili adayı Süleyman Soylu, milletvekili adayları Muhammet Balta, Nihat Tosun ve Salih Cora, İl Başkanı Haydar Revi, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve teşkilat mensupları katıldı.
Siyasi istikrarın olmadığı geçmiş dönemlerde, büyümenin sıfırın altında gerçekleştiğine dikkati çeken Köseoğlu, “Altını çizerek söylüyorum. Ekonomik istikrar için siyasi istikrar şarttır” ifadelerini kullandı.
Şalpazarı’nda yöresel Ağasar kıyafeti giyinmesinin birilerini endişeye sevk ettiğini belirten Köseoğlu, “Kendilerini milliyetçi olarak düşünenlerin yaptıkları laftan öteye gitmiyor. Milliyetçilik lafla olmaz. Bu ülkede asıl milliyetçi olan AK Parti’dir. AK Parti bu milletin öz değerlerine saygı duyan ve sahip çıkan bir siyasi harekettir. Şalpazarı’nda Ağasar kıyafeti giyinmemiz birilerinin zoruna gitmiş. Keşke onların da bu kıyafeti giyinecek bir adayları olsaydı. Keşke onlar da kadınlara değer veren, toplumun öz değerlerini savunan bir anlayışa sahip olsaydı. Ama üzülmesinler bu Trabzon’un Ayşe’si toplumun her kesiminin desteği ile bu milletin öz değerlerine sahip çıkacak siyasi ayrım yapmaksızın insanımızın hakkını ve hukukunu koruyacaktır. Hizmette onların da avukatlığını yapacaktır. Ama milletin değerleriyle alay edenlere bu millet gerekli dersi 7 Haziran’da da bundan önceki seçimlerde olduğu gibi yine verecektir” diye konuştu.