AK Parti Trabzon Milletvekili adayı Muhammet Balta, seçim çalışmalarını memleketi Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde sürdürdü.
Seçim çalışmalarına Büyükliman Bölgesi’nde devam eden AK Parti Trabzon Milletvekili adayı Muhammet Balta, baba ocağı Vakfıkebir’de esnaf ve sivil toplum örgütlerini ziyaretinde bulundu. Vakfıkebir Esnaf odası, Ziraat odası, Esnaf kredi kooperatifi ve Şoförler odası ziyaret eden Balta, “Aday gösterilmemizle beraber bölgedeki hemşerilerimiz yıllardan beri özlediği bir tablo ile karşılaştı. Şu an kendimizi aday değil, vatandaşlarımız kendilerini aday olarak görüyor. Ben Büyükliman Havzası adına çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Bu sevgi ve hoş görü bizleri bağırlarına basmaları bizim sorumluluğumuzu bir kat daha arttırtıyor. Milletimizin bu beklendiklerine Allah nasip ederse cevap vereceğiz. Ben Allah’ım bizi bu insanlarımızın karşısında mahcup etme diye hep dua ederim” dedi.
“MİLLETİN SORUMLULUĞU SIRTIMIZDA”
Vatandaşlarımızdan destek değil güç vermelerini istediklerini ifade eden Balta, “Daha güçlü Ankara’ya gidelim. Ankara’ya güçlü gittiğimiz zaman elimizdeki güç ile hizmetleri söke söke almasını biliriz. Sonuçta yeni başlangıç yapmayacağız bunun bilinci içersindeyiz. Yörenin sorunlarını biliyoruz. Belki vatandaşlarımız bizleri sürekli yanlarında görmek istiyor ki bizde öyle görmek istiyoruz, özlüyoruz. Milletin sorumluluğu sırtımızda. İnşallah ilçemizin, bölgemizin bu beklentilerine en iyi şekilde cevap vereceğiz. Bu beklentileri ortadan kaldıracağız. Dün çaykara’daydık ve aynı sevgi seli orada da vardı. Bu gün doğup büyüdüğüm baba ocağındayım. Burada hem duygusal anlar yaşıyorum, hem insanlarımızla, hemşerilerimizle beraber oluyoruz. Biz bu şehirde doğduk büyüdük, ekmeğini yedik suyunu içtik. Vakfıkebir Ekmeğini yiyen insanlar demek ki böyle oluyor. Şimdi hemşerilerimiz karşısında milletvekili adayı olarak onların bağırlarından çıktık. İnsanlarımızla samimi bir şekilde kucaklaşıyoruz. İnşallah bu samimiyetin karşılığını sandıkta aldıktan sonra bizlerde bunun karşılığını hizmet olarak geri döndüreceğiz. Bizim hemşerilerimiz sahipsiz değildir ve sahipsiz kalmayacaklar. Hiçbir şey olmazsa manevi olarak ta onlara karşı desteğimiz hep olacaktır” ifadelerini kullandı.
“BÜYÜKLİMAN EVLADINA SAHİP ÇIKACAKTIR”
Tarihe bakıldığında ilk kez tek başına iktidar partisi milletvekili kardeşleri olacağını söyleyen Balta, “Ben kendimi onlara emanet ediyorum. Evlatlarının karnesini en iyi şekilde dolduracaklardır. Bu karne ile beraber bende gittiğim zaman büyüklerime karşı ben Büyükliman’dan şu kadar oy aldım, bana vatandaşların böyle destek verdi diye söyleyebileceğiz. Biz 6-0 diyoruz. Sevgi, sempati ve hoş görüyü gördüğümüz zaman bunun gerçekleşeceğini düşünüyorum. Ben doğup büyüdüğüm baba ocağımdan Büyükliman Havzası’ndaki hemşerilerimize bütün insanlarımıza selam ve sevgilerimizi arz ediyorum.
Trabzon Milletvekilliği bizim için bir şereftir, onurdur diyen Muhammet Balta; Ali Şükrü Beyin temsil ettiği bir mecliste Trabzon Milletvekili olacağız. Onun bir torunu olarak mecliste inşallah olacağız. İnşallah böylesine büyüklerimize Allah bizi layık eder. Hemşerilerimiz bana güvensin. Eğer biz boş bir zaman geçirirsek haklarını bizlere helal etmesinler. Bizlere verdikleri emek ve desteğin, gücün ne kadar değerli olduğunu biliyorum. Emanetlerini namusum gibi koruyacağım. Ben yaptığımız işlerle ilgili her zaman saygıdeğer büyüklerimize hesap vermek için onların karşısına çıkıp hiçbir zaman doğruluğumuzdan dürüstlüğümüzden, çizgimizden taviz vermeden aynı çizgide devam edeceğim. Ben onların Muhammet’iyim, Büyükliman’ın evlatlarına sahip çıkmalarını istiyorum” diye konuştu.