AK Parti Trabzon İl Teşkilat Başkanlığı tarafından ‘Teşkilat içi eğitim programı’ kapsamında Mahalle Başkanları toplantısı düzenlendi.
Programa AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İl Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu, İl Gençlik Kolları Başkanı Halim Yılmaz, 18 İlçenin Başkanları, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve 689 mahalle başkanı katıldı. Toplantıya katılanlara ‘Teşkilat içi eğitim programı’ İl Teşkilat Başkan Yardımcısı Serap Ayvaz tarafından verildi.
Açılış konuşmasında geçmişi hatırlatan Başkan Revi, “Zamanında ülke koalisyonla idare ediliyordu. Affedersiniz bugün o ileri geri konuşanlar da o koalisyonun parçasıydı. O günleri bir gözümüze getirelim, kriz üstüne kriz. Anayasa kitapçığı havada uçuştu ve memleketin halini bir düşünün. 2001 yılında Cumhurbaşkanımız AK Partiyi kurdu ve ‘İstanbul’u yönettik nasıl yönettiğimizi de gösterdik bu ülkeyi de yönetiriz’ dedi ve milletimizin teveccühüyle iktidar olduk. O günden bugüne yapılan 9 seçimde milletimizin bize gereken desteği verdi” diye konuştu.
Paralel yapının Yeni Türkiye’yi hazmedemediğinden dolayı tuzaklar kurduğunu ifade eden Başkan Revi, “Önümüzde çok önemli bir seçim var. Yeni bir sıçrayışın eşiğine geldik, Yeni Türkiye ve Yeni Anayasa diyoruz. Bugün CHP, MHP ve PKK uzantılarının neler yaptığı ortadadır. Bir de başlarına paralel bulmuşlar ve ülkemizin sıçrayışını engellemek için her şeyi yapıyorlar. Son dönemde paralel yapıyla bir araya gelen partilerin haince tuzaklar kurması bizi üzüyor fakat şevkimizi de arttırıyor. 7 Haziran seçimleri de bu açıdan çok önemlidir, gereken dersi milletimiz verecektir” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri olduğunu hatırlatan Başkan Revi, “Hedeflerimiz var bunları gerçekleştirmemiz için bu seçimi de başarıyla atlatmamız gerekiyor. Sandıklara sahip çıkmalıyız ki bu konuda mahalle başkanları ve teşkilatlarımıza önemli görev düşüyor. Sizler başarıların ana karakterisiniz ve başkahramanısınız. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Trabzon’da yüzde 70 gibi bir başarı elde ettik. Biz 6-0 derken boş yere demedik, Cumhurbaşkanımıza yüzde 70 destek veren milletimiz 6-0 için de gereken desteği verecektir. Milletimiz zaten her daim bizi gözlüyor ve gerekeni de yapıyor” ifadelerini kullandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise “Salonu tıklım tıklım doldurmanız bizim azmimizi ve motivasyonumuzu arttırmıştır. 7 Haziran genel seçimlerinde nasıl bir sonuç alacağımız da bu salondan belli olmaktadır. Sayın İl Başkanımız çok önemli cümlelerle 7 Haziran genel seçimlerini anlatmıştır. Seçim kampanyası hazırlıkları da yaklaşık bir ay önce gayri resmi olarak başlamıştır. Hep birlikte omuz omuza Trabzon’u nereye getirdiğimizi de buradaki insanlar paylaşacaktır. Olmayanların nasıl olduğunu ve yapılmayanların nasıl yapıldığını yine sizler anlatacaksınız” dedi.
Gümrükçüoğlu’ndan sonra kürsüye çıkan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise yaptığı konuşmada “Bizim her zaman seçimlere hazır bir parti olduğumuzu bu salondaki kalabalık göstermektedir. Kuruluşundan bugüne kadar bu işe emek veren, çaba gösteren, zaman harcayan ve şu anda aramızda olmayanları rahmetle anıyoruz. Bu seçimler sıradan seçimler değildir sadece partilerin yarıştığı bir seçim değildir. Ülkemiz önceden derin yapılandırma şimdi de paralel yapılandırmayla mücadele etmektedir. Bu seçim Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında arkasında dimdik durabilmenin seçimidir” diye konuştu.
Genç’in konuşmasının ardından eğitim programına geçildi.