Trabzon Büyükşehir Belediyesi İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ), Trabzon il genelinde içme suyu ve kanalizasyon yatırımlarına devam ediyor.
TİSKİ’nin iki ayrı ilçede tek bir projeyle yürüttüğü çalışma kapsamında Trabzon’un Araklı ve Beşikdüzü ilçelerinde kanalizasyon şebeke inşaatlarına ve Beşikdüzü ilçesinde derin deniz deşarjı inşaatına devam ediliyor.
Yüzde 50’si SUKAP’tan sağlanan hibe ile gerçekleştirilen 10 milyon 589 bin TL bedelli çalışma kapsamında Araklı ilçesinin Hürriyet, Kalecik ve Konakönü mahallelerinde kanalizasyon, şebeke ve toplama hattı, Beşikdüzü ilçesinde ise derin deniz deşarjı inşaatı ile Cumhuriyet, Çeşmeönü, Fatih ve Adacık mahalleleri kanalizasyon hattı inşaatı süratle sürdürülüyor. Yüzde 50 oranında tamamlanan proje bitirildiğinde her iki ilçe merkezinde kanalizasyon sorunları büyük ölçüde ortadan kaldırılmış olacak.
Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Türkiye’nin en yaşanabilir şehirlerinden biri olan Trabzon’da, alt yapı çalışmalarına büyük önem verdiklerini kaydederek, biyolojik arıtma tesislerinin olmadığı yerlerde ön arıtmalı derin deniz deşarjlarının çevre ve insan sağlığı için elzem olduğunu dile getirdi. Yüzde 50 oranında tamamlanan çalışmaların sonlandırılmasıyla Beşikdüzü ve Araklı’da çevre ve insan sağlığı için büyük bir adım atılmış olacağını belirten Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon’un altyapı sorunlarını bir bir ortadan kaldırıyoruz. Araklı ve Beşikdüzü ilçelerimizde yürütmekte olduğumuz bu çalışma, iki ilçemiz için de son derece önemlidir. Bu projeyle denizimizin kirlenmesinin önüne geçileceği gibi her iki ilçemiz de sağlıklı altyapı sistemine kavuşmuş olacak, çevre ve insan sağlığı korunmuş olacak. ‘En büyük yatırım insana yapılan yatırımdır’ anlayışıyla halkımıza hizmet etmeyi sürdürüyoruz. Bu dönem içerisinde gerçekleştireceğimiz çalışmalarla Trabzon’un alt yapı sorunlarının büyük kısmını ortadan kaldırmış olacağız” dedi.