AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Mehmet Atalay, MÜSİAD’ı ziyaret etti ve Başkan Aydın Birincioğlu ile yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.
Ziyarette sivil toplum örgütlerinin önemine değinen Atalay, “İşadamlarımızla, meslek örgütlerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte hareket edeceğiz. Trabzon, sporun ve turizmin merkezi olacak. İstihdama yönelik projelerimizle işsiz genç kalmayacak” dedi.
Atalay, MÜSİAD’ın varlığının da Trabzon’a güç kattığını belirterek “MÜSİAD’ın varlığı ve üstlendiği misyon, şehrimizin gücüne güç katmaktadır. Eminim ki ileriye doğru adımlarını daha kuvvetli şekilde atarak, vizyonuna da daha kısa sürede erişecektir. Biz yolumuza çıkarken zaten bugüne kadar birlikte çalıştığımız meslek örgütleriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğini artırarak devam etme üzerine planlama yaptık. Ankara’ya gittiğimizde sizlerin projelerini hayata geçirmek için, işadamlarımızın sorunlarını çözmek için orada olacağız” diye konuştu.
Trabzon’un son yıllarda AK Parti hükümetleri döneminde aldığı yatırımlar ile her alanda lider şehir olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade eden Atalay, “Trabzon’a yapılan yatırımlar ile dünya şehri olma yolunda ilerleyen şehrimiz, geleceğin cazibe merkezi olacaktır. Spor ve turizm alanında ilimize yapılan yatırımlar meyvelerini vermeye başlarken, önümüzdeki dönemlerde yapılacak olan organizasyonlarla Trabzon, sporun ve turizmin merkezi olacaktır. Ülkemizin ve ilimizin en önemli sorunlarından olan istihdama yönelik olarak yürüttüğümüz çalışmalar, bu kapsamda bundan sonra da devam edecektir. "İnsana yapılan yatırım en önemli yatırım" dır düsturu ile çalışacağız. Trabzon insanın çalışkanlığı, dürüstlüğü ve ülkesine bağlılığı ile aşamayacağız sorun yoktur. Trabzon’da istihdam alanlarının oluşturulması için atılacak olan adımları, birlikte atmalıyız. Birlik ve beraberlik ile Trabzon insanın günümüze kadar ortaya koyduğu başarı bundan sonra da sürecektir. Biz halkımıza güveniyoruz, onlarda son 12 yılda bize olan güvenlerini sonsuz bir şekilde göstermiştir. Önümüzdeki yıllarda halkımız, sivil toplum örgütleri ve tüm değerlerimizle şehrimizin gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlayacak çalışmaları bugüne kadar yaptığımız gibi bundan sonra da yapacağız” şeklinde konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MÜSİAD Başkanı Birincioğlu, “Trabzon tarihi ipek yolu üzerinde yer yalan, ülkemizin dinamikleri arasında yer alan bir ilimizdir. Bizde çalışmalarımızı bu sorumlulukla misyonumuz ve vizyonumuzu diri tutabilmek adına yapıyor, adımlar atıyoruz. Bize Ankara’dan zaman zaman milletvekili görmek istediğimiz kişiler soruluyor. Biz de Trabzon’a katkı yapabileceğini düşündüğümüz isimleri veriyoruz” ifadelerini kullandı.