AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Muhammed Balta, Düzköy’de gidilmedik yer bırakmadı.
Tarlada çalışan kadınların yanına giderek onlarla sohbet eden Balta, 2012 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden AK Parti eski Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur için mezarı başında düzenlenen programa katıldı. Ardından ilçenin Çayırbağı mahallesinde yaklaşık 5 kilometre yaya yürüyerek girilmemiş tarla bırakmayan Balta, kahvehanede de yöre halkına seslendi.
Balta, "Biz halkımız için varız. Biz buraların havasını soluduk, ekmeğini yedik, suyunu içtik. Sizin içinizden çıkarak yine sizin yanınıza geldik. Ey CHP zihniyeti siz bu memlekete yapılan hizmetleri engellemek için Anayasa Mahkemeleri kapılarında yatak yorgan sererek kaldınız. Bu millete yapılan hizmetleri engellediğinizi unutmuyoruz. Bu memleketin evlatlarının burslarını Anayasa Mahkemesi’ne giderek engellediğinizi unutmuyoruz. Ayrımcılık yaparak, fitne fesatla beraber insanları hakir görerek dışlayarak, sadece kendinden olan insanları insan yerine koyarak, diğerlerini dışladığınızı unutmuyoruz. Partinizde halk var ama halkla uzaktan yakından alakanız yok. CHP zihniyeti 1950’den sonra temeline dinamit koyarak her insanı dışladı” dedi.
“KURU KURUYA MİLLİYETÇİLİK OLMAZ”
MHP’nin bilboardlarındaki reklamlarına da değinen Balta, “O billboardları asarken, milleti unutmayın diyorsunuz ama millet unutmadı. Siz terörist başını paket halinde Türkiye’ye getirdiniz ama asılmasını elinizi kaldırarak engellemediniz mi? Kuru kuruya milliyetçilik olmaz. Vatanı milleti sevmek milliyetçiliktir. Oslo görüşmelerinden bahsediliyor. Geçmişte Marmara Depremi oldu. Marmara Depremi’ne kaç günde ulaşıldı, 4 günde ulaşıldı. AK Parti’yi yolsuzlukla suçlayan insanlara sormak lazım. Bir gecede bankaların boşaltıldığı dönemleri biz unutmuyoruz. Anayasa kitapçığı fırlatılınca akşam zengin yatıp sabah fakir kalkanları biz unutmadık milletimiz de unutmadı” diye konuştu.
CHP’nin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürü olduğu zamanlara değinen Balta, “SSK kuyruklarında çile çeken, bayılan, kalkan, hastane yemekhanelerde kuyruk bekleyen, 36 saat çalışıp rahmetli olan hemşiresi için ambulans bulamadılar. Yolsuzlukla suçlayanlar o dönemlerde hayırseverlerin verdikleri paraları buharlaştıranları unutmadık unutmayacağız. 28 Şubat’ta Rahmetli Erbakan ve arkadaşlarına paşalarla beraber operasyon yapıldı. Ankara’da yürüyen tankları da unutmadık, vesayet anlayışını da unutmadık unutmamamız lazım” ifadelerini kullandı.
“AK PARTİ GÖNÜLLERİ BİRLEŞTİRDİ, UZAKLARI YAKIN HALE GETİRDİ”
Balta, konuşmasını şöyle sonlandırdı:
“Şimdi de bu milletin unutmadığı unutmayacağı lider 14 Ağustos 2001’de AK Partiyi kurdu. 3 Kasım 2002’de tek başına iktidar oldu. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan o dönemde bir şiir okuduğu için vekil olamadı. Kuyruklar bitti. Yollar yapıldı. AK Parti gönülleri birleştirdi, uzakları yakın hale getirdi. Hava yolu halkın yolu haline geldi. Faiz borçlarımız vardı. 2002 öncesinde tankların yazılımı İsrail, uçaklarınki ABD’deydi. Şimdi Altay tankını yaptık Atak helikopterimizi, insansız hava aracımızı, füzemizi yaptık. Milliyetçilik budur. Sloganlarla milliyetçilik olmuyor. Ankara’dan bağırmakla da olmuyor. Bu memlekette şimdi birlik beraberlik kardeşlik içinde yaşanıyor. Bu huzuru çekemeyen bozmak isteyen insanlar var. Küresel güçler düşmanlarımız var. Çanakkale’de ecdadımız bir bütün halinde bu memleketi bize emanet etti. O zaman cephede düşmanlar belliydi, şimdi gizli ve küresel düşmanlar var. İçerdie de onların değirmenine su taşıyanlar var. Hepimiz uyanık olmamız lazım.”