Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Düzköy’e çıkartma yaptı.
Düzköy’de ilk olarak AK Parti İlçe Teşkilatı’nda partilileri ile bir araya gelen Başkan Gümrükçüoğlu, mahalle muhtarlarıyla ilçenin sorunlarını masaya yatırdıktan sonra ilçede esnaf ziyaretinde bulundu. İlçe teşkilatında yaptığı değerlendirmede Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları hakkında partililerini bilgilendiren Başkan Gümrükçüoğlu, 2015 yılı içinde 20 milyon TL’lik betonlama, 30 milyon TL’lik de asfaltlama çalışması yapacaklarını kaydederken, “Bilindiği gibi 2014 mahalli seçimleriyle beraber Trabzon büyükşehir oldu, belde belediyeleri kapandı, ilçe belediyelerimiz hizmete Büyükşehir Belediyesi ile devam etme durumunda oldu. Kanunda ilçe belediyelerinin vazifesi şu şekilde tayin edilmiş: Birincisi, çöplerini toplayacak, ikincisi kendine ait olan yolların yapım, bakım, onarımlarını yapacak. Üçüncü olarak da 1/1000’lik haritalara göre imar planlarındaki projeleri onaylayacak. Bu da zaten ilçe belediyesine gelir getirecek olan bir iş. Yani para harcayarak yapacağı iki iş var: Çöpleri toplamak ve yollarını yapmak. Ama bizler ilçe belediyelerimizin mali durumlarını çok iyi bildiğimiz için yol çalışması yaparken kesinlikle şu yol ilçe belediyesinin yolu şu yol Büyükşehir Belediyesi’nin yolu diye ayrım yapmıyoruz, yapmayacağız. Aciliyet gereken yerlere öncelik veriyoruz” diye konuştu.
“DÜZKÖY’DE 500 BİN TL’LİK YOL BETONLAMASI YAPACAĞIZ”
Kış mevsiminin geride kalmasıyla birlikte bu yıl asfalt üretimine her zamankinden iki hafta daha önce başladıklarını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Maçka yolunda kurduğumuz asfalt plentinde saatte 240 ton asfalt üretiyoruz. Bu asfaltın dağıtımda hiçbir ayrım yapmıyoruz. Bunun öncesinde bir çalışma yaptık. Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak bu yıl içerisinde 20 milyon TL’lik beton yol yapımını ihale ettik. Yani kısacası Trabzon’un tüm alanları içinde 20 milyonluk beton yol ihalesi yaptık. Belirli kriterlere göre bu yol yapımını ilçelere dağıttık. Bu kriterlere göre Düzköy’ümüze 442 bin TL’lik beton yol yapımı düştü. Bunu her halükarda 500 bin TL’ye tamamlayacağız. Düzköy’de nerelerin betonlanacağı belirlendi ve bu ay sonunda yol betonlanmasına başlıyoruz. Ayrıca Trabzon il genelinde 30 milyon TL’lik de asfaltlama yapacağız. Bu asfaltı da ilçelerimize belli kriterlere göre adil olarak bölüştürdük. İlçe belediyelerimiz ‘ben hazırım, makinelerim hazır’ dediğinde asfaltı veriyoruz. Ancak Düzköy’de böyle bir ekip yok, böyle bir hazırlıkta yok. Dolayısıyla burada Büyükşehir Belediyemizin ekipleri asfaltlama çalışmalarını gerçekleştirecektir. Düzköy’ün betonunu da asfaltını da biz sereceğiz. Şinik’teki ocağımızı çalıştırmaya başladım. Ve oradaki adeta asfalt niteliğine yakın olan kıymetli malzemeyi mahallelerimizin bozuk yollarını onarmada kullanacağım. Hangi mahallemizin yolunda fazla kasisi varsa, asfalt yapamıyorsak bu malzemeyle bakım onarımını yapacağız. Bunu ilaveten sürdürmüş olacağız" dedi.
“TOPLAMDA 100 MİLYONLUK YOL VE SU YATIRIMI YAPACAĞIZ”
Büyükşehir Belediyesi olarak 2015 yılı içerisinde toplamda 100 milyon TL’lik asfalt, beton ve su yatırımı yapacaklarını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı:
“Bu arada bu yıl Trabzon genelinde 50 milyonluk yol çalışmamsının yanında yine Trabzon genelinde 50 milyon TL’lik su yatımı yapacağız. Yani 2015 yılı içinde toplamda 100 milyonluk beton, asfalt ve su yatırımı yapmış olacağız… Her yıl 50 milyonluk yol çalışması yapsak beş sende 250 milyon, yapılacak ilavelerle 300 milyonluk yol çalışması yapmış olacağız. İnşallah bu sayede şehrimizdeki yol sorunlarını önemli ölçüde ortadan kaldırmış olacağız. Trabzon’da 20 bin km yol ağımıza var. O yüzden bu hizmetler diğer illere göre çok daha zor, çok daha maliyetli. Türkiye’de hiçbir ilde bu kadar yol ağı yok. Türkiye’nin en büyük ili olan Konya’nın yüz ölçümü Trabzon’un on katı ama yol ağı Trabzon’un yarısı kadar. Bu bakımdan biz hizmetleri daha meşakkatli olarak yürütmek durumundayız.”
“HANGİ PARTİLİ OLURSA OLSUN HERKESİN OYUNU İSTİYORUZ”
Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ilçe teşkilatındaki temasları ve mahalle muhtarlarıyla yaptığı görüşmenin ardından Düzköy’de esnaf ziyaretinde bulundu. Ziyaretlerinde Düzköylü vatandaşlarla sohbet eden Başkan Gümrükçüoğlu, 2015 seçimlerinin Türkiye için önemine dikkat çekerken, “Bu seçimde karar vereceğiz. Ya ülkemizin istikrarından, gelişmesinden yana oy kullanacağız ya da bunun tersini yapacağız. Bu nedenle biz hangi partiye gönül vermiş olursa olsun tüm vatandaşlarımızın oyunu istiyoruz. CHP’li, MHP’li, DP’li, SP’li ya da BBP’li olsun herkesin oyunu istiyoruz. Ülkemizin birlik ve beraberliğinin artarak sürmesi için halkımız 7 Haziran’da gerekeni yapacaktır” şeklinde konuştu.