Trabzon’un Hayrat ilçesinde mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “İlçe ve belde belediyelerinden toplamda 315 milyon borç devraldık. Bu borçtan korkumuz yok, Allah’ın izniyle Trabzon’umuzun tüm sorunlarını tek tek ortadan kaldıracağız” dedi.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Hayrat ilçesinin mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Başkan Gümrükçüoğlu, Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu ile Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat Belediyesi meclis üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda muhtarlara Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin yapılanma süreci ve çalışmalarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.
Konuşmasında Trabzon’un her ilçesine sık sık gittiğini ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Bu kez kışın sona ermesi, hizmet seferberliğinin başlaması vesilesiyle geldim. Burada DSİ ile birlikte bir vadimizde düzenleme yapmak istiyoruz. Bunun için gerekli çalışmaları yapacağız. Yine sağlık ocağımızın 24 saat hizmet edecek şekilde düzenlenmesi için takibimizi sürdürüyoruz. Hayrat Belediye Başkanımızın filler malzeme isteği var. Bunun için rezerve ihtiyaç var. Bana yeri gösterdiler. Ben şimdi o bölgelerin sahiplerini davet edip orayı da bu bölgenin hizmetine kazandırmak için görüşeceğim. Eğer makul bir fiyatta anlaşabilirsek o malzemenin bulunduğu alanı bu bölgeye kazandıracağız. O malzemeyi çaylık arası yollarda kullanılacak şekilde bu bölgenin hizmetine sunmak istiyoruz. Ancak arazi sahipleriyle anlaşamazsak da Hayrat Belediye Başkanım istediği yerden bu malzemeyi satın alacak, parasını Büyükşehir Belediyesi olarak ben ödeyeceğim. Mehmet başkanım 6 teker kamyon istedi, onu da hemen halledeceğim. Afet konutlarının burada yapılması için de ısrarımı sürdürüyorum, inşallah bu işi de başaracağız. Bu yatırım gerçekleşirse Hayrat’a ivme kazandıracaktır. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Hayrat’ın hamisi ve her talebinin takipçisiyim” ifadelerini kullandı.
“BOZULAN BETON YOLLARI ASFALTLAYACAĞIZ”
Hayrat’ta yapılacak olan yol çalışmalarıyla ilgili olarak da detaylı açıklamalarda bulunan Gümrükçüoğlu, “Mehmet Nuhoğlu başkanım 3 ay boyunca yol betonlaması yapacak. Her ay 1,5 milyonluk betonlama yapacak. Yani toplamda 4,5 milyonluk betonlama yapmış olacak. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak Trabzon il genelinde toplamda 20 milyonluk yol betonlaması yapacağız. Hayrat’ın betonlama ihalesi de 20 Mayıs’ta yapılacak. Bu kapsamda Hayrat’a 550 bin TL’lik betonlama düşmüş durumda. Nereden baksanız bunu sezon için 650-700 milyona çıkaracağız. Hayrat’ta asfaltlama da yapacağız. Hayrat’a 1 milyon TL’lik asfalt vereceğim. Bu rakam Hayrat için pozitif ayrıcalıktır. Bu yıl asfalt üretimine her zamankinden bir ay önce başladık. Hayrat’ta en çok çatlamış, patlamış olan eski beton yollar üzerinde asfaltlama yapacağız. Trabzon genelinde 20 milyonluk betonlama, 30 milyonluk da asfaltlama yapacağız. Bunlar için ilçe belediyelerimizden bir kuruş para almayacağız. Trabzon genelinde her yıl 50 milyonluk asfalt ve betonlama yaparsam 5 yıl sonunda 250 milyonluk yol çalışması yapmış olacağız. Yani bu İl Özel İdare döneminde yapılan yol çalışmasının iki katıdır. Büyükşehir Belediyesi olarak her ilçe makinemize birde iş makinesi kiralayıp verdik. Bu da demek oluyor ki 60 gün boyunca bu iş makinesi tüm masrafları Büyükşehir Belediyesi’ne ait olmak üzere bu ilçede çalışacak. Nerede bozuk yol varsa orada çalışacak” şeklinde konuştu.
“BU BORÇ BENİ KORKUTMUYOR”
Konuşmasında 30 Mart 2014 yerel seçimleriyle birlikte faaliyete başlayan Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe ve kapanan belde belediyelerinden 315 milyon TL borç devraldığını ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “İlçe ve belde belediyelerinden toplamda 315 milyon borç devraldık. Bu borçtan korkumuz falan yok, Allah’ın izniyle Trabzon’umuzun tüm sorunlarını tek tek ortadan kaldıracağız” diye konuştu.