Trabzon’un en büyük sanayi kuruluşlarından Hekimoğlu Şirketler Grubu robotik teknolojiye geçiş yaptı. 2.5 Milyon Euro’ya mal olan yeni yatırım törenle hizmete girdi.
Açılışta konuşan Vali Abdil Celil Öz ise Celal Hekimoğlu başta olmak üzere Hekimoğlu Şirketler Grubu’nun güzel ve örnek bir yatımcı örneği sergilediklerini söyledi. Öz "Celal Bey çekirdekten yetişmiş, Trabzon’da gerçekten sanayinin olabileceğini ispat etmiş bir yatımcı. Bugüne kadar bin civarında insana istihdam sağlayan bir yapıdan bahsediyoruz. Ancak aynı zamanda emek yoğun bir dönemden, teknoloji yoğun bir döneme geçiş yaşanıyor. Yeni yatırımlarla hem daha nitelikli iş çıkartmak hem de teknolojiyi kullanmak adına önemli bir adım attılar. Önümüzdeki süreçte yeni yatırım hedefleri de var. Şu anda onlarda ülkeye ihracatları söz konusu. Yeni projelerde hem istihdamı hem de ihracatı artırma hedefleri var. Bu güzel tesis ve yatırım için Celal Hekimoğlu Celal ve evlatlarına Trabzon adına teşekkür ediyorum" dedi.
AK Parti Ankara milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl de Hekimoğlu markasının sadece Türkiye’nin değil, dünyanın yıldızı bir marka olduğunun altını çizerek "Burada sadece Türkiye’nin değil, dünyanın yıldızı bir marka oluşturdular. Ben emek veren herkesi kutluyorum. Burasını bilmeyen , görmeyen burada neler yapıldığını bilemez. Sadece dışarıdan bordo mavi bir bina olarak görülse de içerisinde çok daha önemli işlerin yapıldığını ben şahsen daha önceden de biliyordum ve bu mutlu günlerinde de Hekimoğlu ailesinin yanında olmak istedim. Kendilerine başarılar diliyorum ve daha iyi şeyler yapacaklarına inanıyorum. Eğer ilerlemek istiyorsak önümüzdekini geçmemiz lazım. Allah Celal Hekimoğlu büyüğümüze uzun ömür versin. İnanıyorum ki Celil Beyler daha önemli projelere imza atacaklar. Biz de elimizden ne geliyorsa, kardeş, arkadaş, dost olarak yardımcı olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Trabzon’dan 32 ülkeye ihracat yapan Hekimoğlu Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Celil Hekimoğlu çok önemli bir teknolojiyi Trabzon’a getirdiklerini ifade ederek "Daha önce insanların el emeğiyle yaptığı taşlamayı, bundan böyle robotik taşlama dediğimiz dünyadaki en son teknolojiyi kullanarak faaliyete geçireceğiz. Bizim adımıza son derece önemli bir yatırım. Bu sayede hem üretim kapasitemiz hem de üretim kalitemiz artacak. Eğer dünya devleriyle çalışıyorsanız böyle olmak zorundasınız. Biz dünyadaki son teknolojiyi takip etmek zorundayız. İnşallah bu yaptıklarımızın devamını getireceğiz ve daha güzel şeyler yapacağız" diye konuştu.