AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı avukat Mesut İskenderoğlu, son günlerde Trabzon’da Suriyeli dilencilerin sayısının artmasını değerlendirerek, “Üzüntü verici bir durum ancak makul bir şekilde çözüleceğine inanıyorum” dedi.
Mesut İskenderoğlu seçim ziyaretlerine aralıksız devam ederken, Trabzon’un güncel problemlerine de değinerek kente olan ilgisini gösteriyor. İskenderoğlu, Suriyeli mültecilerin Trabzon’da dilenmelerinin üzüntü verici bir durum olduğunu ifade ederek “Suriye’de kendi halkına şiddet uygulayan hukuksuz bir yönetim var. Yüzbinlerce insanı yerinden yurdundan eden bir süreç yaşanıyor. Sınır komşumuz olan Suriye’den ülkemizde önemli sayıda mülteci-muhacir gelmiştir. Trabzon’da da kendilerini dilenirken görüyoruz ve bundan her şeyden önce bir insan olarak büyük bir üzüntü duyuyoruz” dedi.
AVRUPALILAR SURİYELİLER’İN ÇİLESİNİ GÖRMEZDEN GELİYOR
Avrupa ülkelerinin Suriyeli insanların çektikleri sıkıntılara yeterince hassasiyet göstermediklerini belirten İskenderoğlu, “Bizim kültürümüz vermeyi tavsiye eden, milletimiz de vermekten mutluluk duyan bir millet. Biz ülke olarak kucağımızı muhacirlere açtık. Onların iaşesi için her türlü sıkıntıya katlanıyoruz. Ancak dünyada insan hakları denilince, insani yardım denilince akla gelen Avrupa’nın önde kuruluşlarının bu süreçte Suriyelilere çok az destek olduklarını görüyoruz . Bu dünyadaki tüm mazlumlara eşitlikçi bir bakışın eseri değildir” ifadelerini kullandı.
Trabzon sokaklarında Suriyeli mültecileri dilenirken görmenin insanın yüreğini yaktığını belirten Mesut İskenderoğlu, “Ülkemize gelen Suriyeliler devletimizce grup grup belli noktalarda tutulmaya çalışılıyor. Ancak bazılarının Trabzon’a geldiklerini hepimiz sokaklarda büyük bir üzüntüyle görmekteyiz. Bugün Maraş Caddesi’nde, Uzun Sokak’ta ve ara sokaklarda Suriyeliler’e rastlıyoruz. Öyle ki bu soğukta taşın üzerine oturup yanında 2-3 yaşlarında çocuklarla dilenen insanları görüp içi cız etmeyen hemşehrimiz yoktur. Bunun yanında elbette bu durumun böyle olmaması gerektiği de açık. Bu açıdan devletimiz gerekli tedbirleri alıyor. Trabzonlu yardımsever vatandaşlarımızın olabildiğince yardım da ettiği, üzüldüğü bu durumun makul şekilde çözüleceğini düşüyorum. Ülkemizde muhacir durumunda olan bu insanlara büyük devlet olmanın nişanesi olarak gerekli hassasiyeti göstermeliyiz” şeklinde konuştu.