AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı İsmail Cem Güner, Balıkçılık Teknoloji Mühendisleri Derneği üyeleri ile bir araya geldi.
3 tarafı denizlerle çevrili Türkiye’de balıkçılığa gereken önemin verilmediğini dile getiren Balıkçılık Teknoloji Mühendisleri Derneği Genel Sekreteri Arife Avcıoğlu, “Bunun en büyük göstergesi bizim durumumuz. Deniz ve balıkla ilgili 5 yıl eğitim aldık. Ama bizim ülkemizde bütün bu sorunlar, ehil olmayan kişiler, balıkçılar tarafından yönetiliyor. Bizim uzmanı olduğumuz balık hastalıkları konumlarına Veterinerler atanıyor. Denizcilik Bakanlığı yok. Devlet bizden yararlanmalı. Türkiye’de sadece 2 üniversitede balıkçılık mühendisliği bölümü var. Bu bölümlerden her yıl ortalama 60 kişi mezun oluyor ve işsiz kalıyor. Özel sektöre itiliyoruz fakat şartları kabul edilemeyecek derecede kötü, bizim bilgilerimizi pek fazla önemsemiyorlar, orada hedef daha fazla kazanmak. Daha fazla üretmek değil. Kişisel ya da grup halinde yatırım için ekonomik gücümüz yok” dedi.
AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı İsmail Cem Güner ise, “Denizcilik Bakanlığı benim öncelikli hedeflerimden biri. Sizlerle görüştüğüm iyi oldu, bilgilendim. Bu konunun da takipçisi olacağım. Sizlerden daha fazla yararlanılması için çaba sarf edeceğim” diye konuştu.