Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Karayolları Genel Müdürü Cahit Turan, yapım çalışmaları hızla devam eden 23.7 km’lik Kanuni Bulvarı’nda incelemelerde bulundu.
Başkan Gümrükçüoğlu ve Turan, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Cengiz Çolak ve Karayolları Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş ile birlikte Akyazı ile Boztepe arasında çalışma yapılan tüm noktaları inceleyerek yüklenici firma yetkililerinden ve teknik elemanlardan brifing aldı. Başkan Gümrükçüoğlu, “Kanuni Bulvarı bu şehre atılmış çok büyük bir imza. Öyle ufak tefek bir imza değil. Bu şehrin engebeli arazisinde bu şehrin içine bir akciğer gibi yerleşti” dedi.
Kanuni Bulvarı’nın Trabzon’a çok büyük bir mesafe aldıracağını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Bütün bu projeyi baştan sona tensip eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, daha önceki Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım ve şimdiki bakanımız Lütfü Elvan beye, şehrimizin milletvekillerine ve siyasilerimize şükranlarımızı arz etmeyi borç biliyoruz. Bu büyük projenin Trabzon’a kazandırılmasında, güzergahın geçtiği bölgelerdeki gerek binası, dükkanı, kuruluşu, konutu bulunan tüm yurttaşlarımıza, maddi manevi fedakarlıkları için şükranlarımızı ifade ediyorum. Bu fedakarlığın geleceğimize daha iyi bir kent bırakılması için devamını arz ediyoruz, anlayışları için çok teşekkür ediyoruz. Bu yol Trabzon’a çok büyük bir mesafe aldıracaktır. Belediyemiz bu yol için üzerine düşen her şeyi yapmaktadır. Sayın Genel Müdürümüze bu konuda müteşekkiriz” ifadelerini kullandı.
“KANUNİ BULVARI TRABZON’UN GELECEĞİ İÇİN ELZEM”
Karayolları Genel Müdürü Turan da, Kanuni Bulvarı’nın çok yüksek bütçeli bir proje olduğunu kaydederek, “Kanuni Bulvarı’nın Trabzon’un geleceği için son derece elzem bir proje. Çalışmalar planlandığı şekliyle sürüyor. Bu projenin Trabzon’umuz için hizmet yönüyle çok özellikli, faydalı tarafları var. Bu projeyi bir an önce hizmete almamız için gerekli her türlü çalışmalar sürüyor. Bizlere desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Projemiz Yıldızlı Kavşağı’nda başlıyor, Trabzon’u güneyden kuşaklayarak Boztepe’yi tünelle geçip, Trabzon-Maçka Karayolu’nda Gözalan mevkiinde Erzurum yoluna bağlanıyor. Proje büyük bir proje, yüksek maliyetli bir proje; 8 adet duble tünelimiz, 14 adet köprülü kavşağımız, 8 adette hemzemin kavşağımız var. Özellikle yapılaşmış olan bölgelerde, teknik çözümleri, çevreye fazla zarar vermeden, imar konusunu çok fazla etkilemeden arkadaşlarımız çalışıyorlar, yerinde çözüyorlar. Biz de inşallah bu projeyi etap etap kısım kısım Trabzon halkının hizmetine sunma gayreti içindeyiz” diye konuştu.