KTÜ Savunma Sistemleri ve Teknolojileri Topluluğu tarafından Savunma Sanayi Günleri düzenleniyor.
KTÜ Osman Turan Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Turgay Aras, KTÜ Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Şevket Ateş, TÜBİTAK, MKE ve özel sektör temsilcileri ile öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Konuşmasında Trabzon’da yürütülen teknokent ve inavosyon merkezi yatırımları hakkında katılımcıları bilgilendiren Başkan Gümrükçüoğlu, “Bu gençler, sizler neyi yenilikçi olarak kurguluyor ve projelendiriyorsanız burada katılımcı olan tüm kamu ve özel sektör kuruluşlarının kapıları sizlere ardına kadar açıktır… Çağ artık bilim ve teknoloji çağı. Sizin kurguladıklarınızı ve keşfettiklerinizi burada hangi özel sektörümüzün temsilcileri varsa, onlar çok büyük bir finansal destekle o alanda uygulama imkânı bulacaktır” ifadelerini kullandı.
Konuşmasını, “Trabzon bu işin önemli bir merkezi olmalıdır” diyerek sürdüren başkan Gümrükçüoğlu sözlerini özetle şu şekilde tamamladı:
“Bu çerçevede bakın ülkemiz nereden nereye geliyor. Ben sizlerle çok samimi olarak paylaşmak istiyorum. Kendi helikopterini yapan, kendi insansız uçağını yapan, kendi tankını yapan bir ülke hale geliyoruz. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi yurtta sulh cihanda sulh istiyoruz. Ama bunu sağlamanın en önemli adımı mutlaka savunma yönünden güçlü olabilmek. Bakın teknolojisi eskimiş olan uçaklarımız düştü değil mi? Ve onlar devre dışı bırakılma kararını verdiler. Bu uçaklar ihale sonucu İsrail tarafından onarıma tabii tutulmuştu. Birçok soru işaretleri oldu. Savunma sanayi o kadar önemli bir sanayi ki, insanlığın, ülkemizin geleceğini çok ilgilendirmekte.”