Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Avrupa Birliği Bilgi Merkezi ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Küçük mucitler Proje Yarışmasının 7.kez başarıyla tamamlandı.
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu Küçük Mucitler Proje Yarışması’nda gençlerin hayal kurmalarının yanı sıra aynı zamanda desteklendiği bir çalışma programı içerisinde düşüncelerini hayata hazırlama ve gerçekleştirme konusunda kendilerinin hazır olması bakımından önem taşıdığını söyledi. Her yıl bu etkinlik sonucunda ortaya çıkan eserlerin bir sonraki yıla sebep sonuç iletisiyle daha iyi bir seviyeye götürüldüğünü kaydeden Hacısalihoğlu, “Bir taraftan da şunu hepimiz biliyoruz ki gençlerimizin kurmuş oldukları hayallerin hayata geçmesi ve ticarileşmesi konusunda bugün uygulamalara baktığımız zaman piyasalarda olan bütün bu etkinliklerden çıkan ya da buna paralel doğrultuda yapılan çalışmalar karşımıza ticari emtia olarak çıkmaktadır. Bunlar her zaman gençlerin ufuklarıyla olan projelerin sonuçlarıdır. Bu bakımdan gençlerin bu ufuklarını, bu hayallerini bizler çok çok önemsiyoruz. Bu bakımdan gençlerimize benim özellikle tavsiyem bu konuda dünyada yapılan gelişmeleri çok yakından takip etmeleridir. Hocalarımızın da bu konuları takip edip gençlere tavsiyelerde bulunmalarıdır” dedi.
Trabzon Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş da Trabzon orjinli iki projenin Türkiye genelinde uygulanmaya başladığını kaydetti. Aktaş, “Bugüne kadar bu kapsamdaki faaliyetimize 528 proje müracaat etmiş ve değerlendirilmeye alınmıştır ve 85 proje burada ödüle layık görüldü” diye konuştu.
Protokol konuşmalarının ardından Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş’a plaket sundu. Başarılı olan öğrencilere ve öğretmenlere plaketleri takdim edildikten sonra bu 7. Küçük Mucitler Yarışmasında başarılı olan 15 grubun projeleri sergilendi ve plaket ve başarı belgeleri sunuldu. 7. Yarışmaya Trabzon ve çevre illerden toplamda 450 öğrenci başvurduğu belirtildi.