AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Mahir Küçük, Trabzon Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Onur’u makamında ziyaret etti.
Halen yürüttüğü kırsal kalkınma projeleri ile birlikte bir çok projeye imza atmış olan deneyimli bürokrat Küçük, 2023 vizyonunda ağır sanayi hamlesi dahil 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmak için sanayici ve iş adamlarına büyük görevler düştüğünü söyledi.
“Yerli sanayimizin kurulması ve gelişmesi için ülkemizin sahip olduğu zengin doğal kaynakları içerisinde hammadde bakımından önemli avantajları vardır” diyen Dr. Küçük, “Bölgemiz ve Trabzon’umuzun endüstrisinin gelişmesi için en ekonomik ve en etkili ulaşım sistemleri olan denizyolu ve demiryolu ulaşım sistemlerinin kurulması ve geliştirilmesi şarttır. Sanayileşmiş ülkelerde fabrikalar, demiryolları ile iç bölge pazarlarına bağlanmış olan liman kentlerinin çevresinde toplanmıştır. Bizlerde Trabzon’umuzu daha ileriye taşımak istiyorsak demiryolunu bölgemize getirmeliyiz” dedi.
Türkiye’nin kalkınma hamlesini sürdürmede KOBİ’lerin yeri ve öneminden de bahseden Küçük, “Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin verimliliklerinin, katma değer içindeki paylarının ve uluslararası rekabet güçlerinin artırılması gerekmektedir. Ülkemizde, Ar-Ge faaliyetlerinin önemli bir bölümü büyük ölçekli işletmelerle sınırlı olup, ülke sanayinin önemli bir bölümünü oluşturan KOBİ’lerin Ar-Ge faaliyetleri istenilen düzeyin altındadır. Bu hususların giderilmesi ve belirlenen stratejik hedeflere ulaşmak için piyasa koşulları dahilinde KOBİ’lerin Ar-Ge ve yenilikçi projeleri için daha çok destek programı oluşturulmalıdır” şeklinde konuştu.
Bürokratlığı döneminde birçok projeye imza attığını dile getiren Küçük, ziyaret ettiği her yerde söylediği projelerin arkasında olduğunu, bu projelerin hayal ürünü değil, yılların birikimi ve Trabzon’un ihtiyaçlarının tahliliyle oluştuğunu söyledi.
Yaşamı boyunca lafla değil icraatla hareket ettiğini kaydeden Küçük, halen Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Kurumunda üst düzey danışman olarak çalıştığını ve sorunların bilincinde olarak, Türkiye ve Trabzon’a hizmet aşkı ile aday adayı olduğunu ifade etti.
Ziyaret sonunda Trabzon Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Onur ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri kendilerini ve derneklerini ziyaretlerinden dolayı çok memnun kaldıklarını ifade ederek Küçük’e teşekkürlerini ve başarı dileklerini ilettiler.