Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Meydan Parkı 2. etap çalışmaları devam ediyor.
2014 yılının ilk aylarında başlayan Meydan Parkı 2. Etap düzenlemesinde yüzde 50’lik tamamlanma oranına ulaşıldı. Yaklaşık 3 milyon 500 bin TL harcanarak yapılacak düzenlemeler tamamlandığında bölgenin tarihi dokusunun aslına uygun olarak yeniden ortaya çıkacağı Meydan Parkı 2. Etap düzenlemesi, birinci etap düzenlemesi ile bir bütün olarak hizmet verecek.
6 bin 500 metrekarelik alanın 15 bin metrekareye çıkartıldığı birinci etap düzenleme çalışmalarının ardından her yaştan insanın akınına uğrayan Meydan Parkı’nda, 2. etap düzenleme çalışmalarının tamamlanmasıyla sosyal alanlar daha da artmış olacak. Belediye eski binası, İskenderpaşa Camii ve çevresindeki tarihi binaların da restore edilerek çeşitli fonksiyonlarla vatandaşların hizmetine sunulacak.
Proje kapsamında Meydan Parkı 2. etap düzenleme çalışmaları kapsamında Belediye eski binasına ek olarak yapılan yapılar ile tarihi İskenderpaşa Camii’ne ek olarak yapılan eklentiler yıkıldı. Meydan Parkı 1. Etabına entegre edilecek 2.etap çalışmaları kapsamında tarihi caminin şadırvanlarına yürüyen merdivenlerle inilecek. Proje kapsamında yer alacak sosyal alanlar yanında vatandaşlara hizmet verecek kafeteryalar da yapılacak.
Meydan Parkı 2. etap düzenleme çalışmalarının yapıldığı bölgenin tarihi bir bölge olduğuna dikkat çeken Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Bu nedenle çalışmalarımızı çok büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. Düzenleme çalışmaları hızla devam ederken işin yarısı tamamlandı. 2015 yılı sonuna doğru Meydan parkı 2. Etap düzenleme çalışmalarının tamamlanması planlanıyor. Meydan Parkı 2. etap çalışmalarının tamamlanmasıyla tarihi bir şehir olan Trabzon’umuzun sembolleri arasında yer alan tarihi yapılar aslına uygun olarak vatandaşların hizmetine sunulacak. 2. Etap düzenleme çalışmalarının ardından3. etap düzenlemesine başlanacak" dedi.