Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon Milletvekili adayı Yavuz Aydın, Vakfıkebir ve Akçaabat ilçelerini ziyaret etti.
Gönüllere talip olarak yola çıktıklarını belirten Aydın, “Hemşerilerim gazete manşetlerinden hatırlıyorlardır. Daha aday adaylığım sürecinde altını çizerek bir söz vermiş ve demiştim ki aday gösterilsem de gösterilmesem de seçime kadar hep meydanlarda olacağım. Bu altı boş ve o gün için söylenmiş bir laf değildi. Daha seçimlere 63 gün kala programımızı genel hatlarıyla hazırlamıştık bile. Trabzon’da ayak basacağımız yerler, ilçe teşkilatlarıyla yapacağımız toplantılar, basın ile yapılacak görüşmeler, hatta sosyal medya çalışmalarına kadar neredeyse her şeyi planlamıştık. Çok çalıştık, uykusuz kaldık, tevekkül ettik. Meydanlara ‘gönüllere talibim’ diyerek çıktık, karşılığını da aldık. Allah bize Milliyetçi Hareket Partisi gibi adı yolsuzlukla ve adaletsizlikle anılmayan bir siyasi partiden aday gösterilmeyi nasip etti. Aday gösterilmiş olmam bana da, aileme de çok büyük gurur yaşattı” dedi.
Trabzonlu’nun siyasetçilere güvenmediğini dile getiren Aydın, “Hemşerilerimiz haklı olarak siyasilere güvenmiyorlar. Çünkü 4 yılda bir gelip gönül alıp gidiyor. 4 yıl sonra tekrar gelip hiçbir şeyi değiştirmemiş olmalarına rağmen yeni vaatlerde bulunup yeniden oy istiyorlar. Geçen yıllara rağmen hala işsiz ve ekonomik sıkıntıda olan Trabzonlu nasıl siyasilere güvensin. Ben gittiğim yerlerde bu güvensizliği görüyor ve bu bıkkınlığı iyi analiz ediyorum. Sevgi göstermek için yanımızda toparlanan vatandaşların kalabalığı arasındayken bile, uzakta durup daha önce oy verip karşılığını alamayan vatandaşlarımın fısıltılarını duyuyorum. Onlara yaklaşıp ’Ben sizin karşınıza ilk defa çıkıyorum. Sizin oyunu almak için önce söz verip, sonra sözünü tutmayan insanlardan değilim’ diyorum. Benim işim siyaset değil, hizmet diyorum ve beni tanıyanlara sordurun diyorum. İllaki hemşerimizle bir ortak tanıdığımız çıkıyor. Arayıp konuşturuyoruz, yıllardır bildiği tanıdığı güvendiği arkadaşı bize referans oluyor. İşte o telefon kapanınca siyasilere haklı nefreti olan hemşerim, gülümseyip elini uzatıyor. İşte o bakış karşılıklı güven bakışı. Sen başkaymışsın der gibi bakıyor hemşerim. İşte o an yaşadığım duyguları kelimelerle ifade şansım yok. Hem koltuklarımız kabarıyor hem de yükümüzün ağırlaştığını hissediyoruz. Çok şükür yüzümüz hiç kara çıkmadı, inşallah hiçbir zaman çıkmayacak” şeklinde konuştu.
“TRABZON’U ASLANLAR GİBİ TEMSİL EDENLER OLDU”
“Siyaset samimiyet işidir arkadaşlar. Bu topraklardan vakti zamanında Trabzon’a hizmet verip Ahmet Şener, Mustafa Cumhur ve Yusuf Bahadır gibi ne büyük işler yapıp, rahmetli olan siyasiler çıkmıştır” diyen Aydın, “Hepsi aslanlar gibi TBMM’de Trabzon’u temsil etmiş, herkesin işine şahsi işleri gibi koşmuşlardır. Hepsinin ortak noktası ise samimiyetti. Böyle aslan gibi adamların izinde gidip, hizmet peşinde koşup da öldükten sonra rahmetle yâd edilmek varken geçici dünya işleri peşinde, para peşinde koşmak insanın sadece acizliğini gösterir. Her gün medyadan Türkiye’yi takip ediyoruz. Her sabah gazeteyi elimize alıyoruz, geçim sıkıntıları ve adaletsizlik haberlerini okuyoruz. Biz bu zinciri kırmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Allah’ın izniyle hem Trabzon hem Türkiye için 7 Haziran tarihi yolsuzluk, yoksulluk ve adaletsizlik için sonun başlangıcı olacaktır. Tüm kalbimle kaybolan adaleti geri getireceğimize ve hemşerilerimizin bize bu fırsatı tanıyacağına inancım tamdır” diye konuştu.