MHP Trabzon Milletvekili Adayı Yavuz Aydın, Şalpazarı ilçesinde yaptığı mitingde 13 yıldır ilçeye bir şey yapmayanların şimdi vaat üstüne vaat verdiğine dikkat çekerek, “Şalpazarı’nı şimdi hatırladılar” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon Milletvekili adayı Yavuz Aydın Şalpazarı ilçesinde halka hitap etti. Mitingde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Aydın, kendisinin de Şalpazarı’nın ekmeğini yediğini, Acısuyu’ndan su içtiğini, Sisdağı’nın çimeninde top, Kadırga’nın düzünde horon oynadığını belirterek, “Bizler, Oğuzların Üçoklar boyundan olan Çepnileriz. Bizler, bu bölgeye Trabzon’un fethinden de önce geldik. Çepni demek; düşmana karşı gözü pek, asi; mazlumlara karşı merhametli ve mert demektir. Yani Ağasarlı hemşerilerim merttir, gözü pektir, merhametlidir. Türkoğlu Türk’tür. Ben şundan eminim ki; Ağasar’ın yiğit evlatları; anayasadan Türklüğü kaldırmak isteyenlere, bu topraklardan Türklüğü silmek isteyenlere geçit vermeyecektir. Binlerce yıldır üzerlerinde taşıdıkları sorumluluğu yerine getirecek ve atalarından gelen kültürlerine sahip çıkacaklardır. Kıymetli Şalpazarlılar; hepinizin malumu ben Beşikdüzülüyüm, yani Ağasar havzasının çocuğuyum, Büyükliman’ın öz evladıyım. Ben Lütfü Çavuş’un oğluyum. İçinizde tanıyanlarınız çoktur. Babam Şalpazarı’nda orman muhafaza memuru olarak görev yaptı. Şimdi de Şalpazarı’nın vekili olmak, Şalpazarı’na hizmet etmek istiyorum. Ve size soruyorum; Yavuz Aydın kardeşinizi, evladınızı, Bu Ağasar havzasının uşağını, meclise gönderecek misiniz?” dedi.
13 yıldır Şalpazarı’nı unutanların, Şalpazarı’na hizmet etmeyenlerin, şimdi birden Şalpazarı sevdalısı olduklarını ifade eden Yavuz Aydın, “Söz üstüne söz veriyorlar. Bunlar samimi değiller. Adama sormazlar mı, 13 yıldır iktidardaydınız da bu Şalpazarı için ne yaptınız? Bunlar için Şalpazarı sadece oy deposu. Çünkü bişşiyi ve keşkeği yemeyen, Ağasar’ın balından tatmayan, sizin derdinizi de bilemez. Cenab-ı Allah bize milletvekilliğini nasip ettiğinde, ben buraya geleceğim, hep beraber oturacağız. Şalpazarı için ne yapacaksak beraber karar verip, beraber yapacağız. Çünkü ben sizin evladınızım, sizden biriyim. Bizim gençlerimizin için, köylümüzün için, esnafımız için, Şalpazarı için projelerimiz var. Bizim iktidarımızda Geyikli yeniden belediye olacak, Mahallelerimizi tekrar köy statüsüne kavuşacaktır. Şalpazarı’na Yüksek Okul ve Fen Lisesini kuracağız. Şalpazarı eğitim yuvası olacak. Yavrularımız; okumak için gurbet yollarına düşmeyecek. Sis Dağı Turizm Projesini, Belediyemizle, Refik Başkan’la beraber gerçekleştireceğiz. Allah’ın izniyle ilçemizde işsizlik, son bulacak. İlçemize çok güzel bir stat yapacağız, Gençlik Merkezi kuracağız. Gençlerimiz boş vakitlerini buralarda faydalı faaliyetlerle dolduracak. Hastanemizi tam donanımlı hale getirecek, Geyikli Sağlık Ocağı’nı açacağız. Şalpazarı Belediyemizin tüm araçlarını yenileyecek, bütün yollarımızı beton yapacağız. Ve Şalpazarı’ndan giden tüm kurumlarımızı geri getireceğiz. Size şimdiden söz veriyorum. Şalpazarı’nın makûs talihini değiştirmek için, elimden gelenin fazlasını yapmak, benim de boynumun borcu olsun. Çünkü ben Ağasar Deresi’nin çocuğuyum. Son günlerde ayak oyunlarıyla kesmeye çalışanlar var. Ben buradan onlara sesleniyorum; çırpındıkça batıyorsunuz. Çünkü Ağasarlı milliyetçidir, bu oyunlara gelmez, Ağasarlı adamına sahip çıkar. Ağasar’ın yiğit mert insanları, bu Yavuz kardeşlerini Allah’ın izniyle meclise gönderecektir. Biz ayak oyunlarıyla değil, halkın oylarıyla geleceğiz” ifadelerini kullandı.