Trabzon Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşu olarak çalışmalarını sürdüren Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) içme suyu ve kanalizasyon tesislerinde yaz döneminde her hangi bir olumsuzluk yaşanmaması için çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Elektrik kesintilerinden dolayı Of ilçesine içme suyu sağlayan sondaj kuyularından zaman zaman ilçeye su verilemiyordu. Mevcut kuyuların bakım ve onarımları tamamlandıktan sonra elektrik kesintisi yaşandığı zamanlarda da ilçeye su verilebilmesi için 1 adet 750 KVA gücünde jeneratör alınarak montajı yapıldı.
Ayrıca yine Of ilçesinde İrfanlı Mahallesi Melih Gökçek Parkı’nda yer alan kanalizasyon terfi merkezinde jeneratör olmadığı için elektrik kesintisi yaşandığında bölgedeki binaların alt katlarına atık su baskını yaşanıyordu. Bu olumsuzluğun önüne geçmek için terfi merkezine 1 adet 100 KVA gücünde jeneratör montajı yapıldı.
Arsin ilçesinin Yanbolu Vadisi’nde yer alan ve ilçenin içme suyu ihtiyacını karşılayan keson kuyularının da söz konusu çalışma çerçevesinde bakım ve onarımları gerçekleştirilerek elektrik kesintisi yaşandığında ilçeye sağlıklı şekilde su verilebilmesi için 525 KVA gücünde bir jeneratör alınarak montajını tamamladı. Yapılan bu çalışma ile Arsin’in susuz kalmasının önüne geçilmiş oldu.
Bunların yanı sıra Akçaabat ilçesinin Yıldızlı Mahallesi’nde bulunan kanalizasyon terfi merkezine 250 KVA, Çarşıbaşı ilçesinin Kerem Mahallesi’nde bulunan kanalizasyon terfi merkezine ise 68 KVA gücünde jeneratör alınarak montajı yapıldı. Bu sayede elektrik kesintisi yaşandığında da söz konusu kanalizasyon terfi merkezleri sağlıklı şekilde çalışmaya devam edecek.
“TÜM SORUNLARA EL ATTIK”
TİSKİ’nin söz konusu çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, elektrik kesintisi yaşandığında pompalar çalışmadığı için içme suyu ve kanalizasyon terfi merkezlerinde önemli sıkıntılar yaşanabildiğine dikkat çekerken, yapılan çalışmalarla bu olumsuzlukların ortadan kaldırıldığını söyledi. Gümrükçüoğlu, “Türkiye’nin en yaşanılabilir dördüncü şehri durumunda bulunan Trabzon’un daha yaşanılabilir bir kent olması için il genelinde çalışmalarımıza aralıksız olarak devam ediyoruz. TİSKİ, Trabzon’un genelindeki içme suyu ve kanalizasyon problemlerine el atmış durumdadır ve her gün önemli bir çalışmayı sonuçlandırmaktadır. Önümüzdeki dönemlerde çok daha büyük projeler birer birer sonuçlandırılacaktır. Bu dönemin sonunda Trabzon’un genelindeki içme suyu ve kanalizasyon sorunlarının çok büyük kısmının ortadan kalkmış olduğunu hep beraber görüp yaşayacağız” dedi.