AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Avukat Salih Cora, seçim çalışmalarını devam ettirirken Trabzon’un en büyük sorunu dediği istihdam sorununa vurgu yaptı.
AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Salih Cora seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Trabzon için yola çıktığını her fırsatta dile getiren Cora, kentin sorunlarına da duyarsız kalmıyor. Trabzon’daki istihdam problemine değinen Salih Cora, “Dolaştık gezdik ve gördük ki Trabzon’un en büyük sorunu istihdam sorunudur. Yani işsizlik sorunudur. Bununla alakalı Yatırım Adasının endüstriyel ada olarak dizayn edilip bunun bir an önce hayata geçirilmesi ciddi manada bir istihdam imkanı hazırlayacak, ortam sağlayacaktır. Yine organize sanayi bölgelerimiz de bu sorunun çözümüne katkı sağlamaktadır. Bu maksatla Vakfıkebir’deki kamusallaştırma sorunu da tamamlandı ve parzelizasyon işlemleri yapılacak. Beşikdüzü’nde şu anda boş parsel yok. Şinik Organize Sanayi Bölgesi keza aynı şekilde devam ediyor. Arsin’de Organize Sanayi Bölgesi zaten çok iyi çalışmaktadır” dedi.
Trabzon’da işsizlik sorununun çözüme kavuşturulması için çalışmaların yapıldığını ve yeni yatırımların kararlı adımlarla yürütüleceğini kaydeden Salih Cora, “Trabzon’un en doğu tarafına bir Organize Sanayi Bölgesi daha kurulduğu zaman Trabzon’da sanayi kültürü belirgin bir şekilde ortaya çıkacaktır. Çok ağır bir sanayi kültürümüz şimdilik olmayabilir ama Trabzon şehrinin ticarete elverişli bir mayası vardır. Bunları gerçekleştirdiğimiz zaman diğer hizmetleri de yaptığımızda Trabzon’da istihdam sorununu çok önemli derecede aşmış olacağız. İşsizlik sorununun çözümüne dair kararlı adımlar atmayı devam ettireceğiz. Zira işsizlik sınırında Trabzon ülke ortalamasının altındadır ama yine de bu sorunla karşılaştığımız zaman huzursuz hissediyoruz kendimizi. Trabzon’da özellikle genç nüfusun işsizlik sorununu çözmemiz büyük bir önem arz etmektedir. Bu gençlerin enerjisini ekonomimize kanalize edebilirsek kazanan hem kentimiz hem de ülkemiz olacaktır. “ şeklinde konuştu.