AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Dünya Şampiyonu Selçuk Çebi, fındığın, Doğu Karadeniz ve Trabzon ekonomisinin can damarı olduğunu belirterek, “Olmazsa olmazımız olan kaliteli fındık üretiminin, ihracatının ve tüketiminin artırılması için hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız” dedi.
Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı ve Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu’yla yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden Çebi, ”Adaylar arasında en genç olanı benim. Hepsi birbirinden çok değerli arkadaşlarımız var. Benim alanım spor ve aktif olarak katkı sağlayacağım alan da burası. Trabzon’un sorunlarına yabancı değilim. Fındık konusunda gerekli araştırmaları yaptım ve bu ürünün dünya ve Türkiye piyasalarında daha fazla ilgi görmesini sağlamak, dolayısıyla üretimini artırmak için çok şeyler yapılması gerektiğini biliyorum. Fındığın insan sağlığı için önemini vurgulayacak reklamlarda Dünya Şampiyonu ve sporcu kimliğimle ücretsiz oynamaya hazırım” diye konuştu.
Çebi’nin bu sözleri üzerine Cirav ve Köleoğlu, “Bunu verilmiş bir söz olarak alıyoruz. Borsa olarak böyle bir çalışmada size hatırlatacağız” esprisini yaptı.
Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, ”Sizin gibi genç ve dinamik insanların siyasete girip çalışması bizleri de son derece mutlu etmektedir. İnşallah hedefinize ulaşır ve Trabzon’umuza hizmet edersiniz” derken, Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Cirav ise “Bu yarış zor ve engelli yollarla doludur. Sizin gibi Dünya şampiyonu olmuş bir sporcuyu burada görmek bizi mutlu etti. Siyaset zor iştir, sevmek lazım, mücadele etmek lazım. Aydın ve demokrat insanlara ülkemizin ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.