Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Araklı Kaymakamlığı tarafından düzenlenen 2. Araklı Kitap Fuarı bugün başladı.
5 gün boyunca sürecek olan fuarın açılış töreninde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Araklı Kaymakamı Adnan Tezcan, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, siyasiler, vatandaşlar ve öğrenciler hazır bulundu. Fuarın açılış töreninde öğrencilere seslenen Başkan Gümrükçüoğlu, okumanın önemine dikkat çekerken, öğrencilerden bolca kitap okuyan bireyler olmalarını istedi. Fuar alanını da gezen Gümrükçüoğlu, yakından ilgilendiği öğrencilerin sorularını da yanıtladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, buradaki temaslarının ardından Araklı Kaymakamlığı’nı ziyaret ederek, ilçede sürdürülen çalışmalarla ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı. Araklı Kaymakamı Tezcan, kitap fuarına olan katkılarından ötürü Başkan Gümrükçüoğlu’na teşekkür ederken, Araklı Belediye Başkanı Çebi de Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Araklı’nın MOBESE sistemiyle kuşatılması için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.
Başkan Gümrükçüoğlu, burada yaptığı açıklamada Araklı’da kitap fuarı düzenleyenlere teşekkür ederek, “Büyükşehir Belediyesi olarak bu yıl Trabzon’da kitap fuarının ikincisini gerçekleştirdik. Şimdi de Araklı’mızda, Araklı Kaymakamlığımız tarafından kitap fuarı düzenlenmekte. Amacımız kitap sevgisini gelecek kuşaklara aşılamak. Trabzon’umuzun, Araklımızın hem sporda hem diğer sahaların tümünde kitapla, okumakla, insan sevgisiyle, medeniyetle hasrolunmuş bir hayatı vardır. Gelecek kuşaklarımıza bu güzel alışkanlığı kazandırmakta olan çabaları için sayın kaymakamımız, belediye başkanımız, siyasiler, kurumlarımızın amirlerine biz hakikaten müteşekkiriz” dedi.
“HALKA HİZMETİ HAKK’A HİZMET OLARAK GÖRÜYORUZ”
Araklı’da bu yıl yapılacak olan çalışmalarla ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Gümrükçüoğlu, “Tabi ki hizmetlerle Araklı’yı donatmak vazifelerimizden bir tanesi. 20 milyon TL’lik yol betonlaması ihalesi yapıyoruz ve Araklı buradan hak ettiği payı alacaktır. Havalar 14-15 dereceye ulaştığında asfalt üretimimizde devreye girecek ve Araklı’da yol asfaltlaması da tarafımızdan gerçekleştirilecektir. Ayrıca İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaremizin (TİSKİ) bu yıl en fazla yatırım yapacağı bölge Araklı ilçemizin de hudutları içinde olan bölgedir. Tabi ki kaynaklarımız sınırsız değil ama her yıl yapılacak plan ve programla birlikte 5 yılın sonunda hiçbir mahallemizde hiç kimse ‘yoluma bir şey yapılmadı, suyumu bir şey yapılmadı’ diyemeyecek. Biz halka hizmeti Hakk’a hizmet olarak gördüğümüz için bütün gücümüzle halkımızın, Araklımızın yanındayız” diye konuştu.