Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın önderliğinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yürütülen Gönül Elçileri Projesi kapsamında tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da oluşturulan ‘Bereket Ormanı’na fidan dikildi.
Trabzon-Rize Devlet Karayolu güzargahı üzerinde Yomra İlçe Merkezi çıkışında oluşturulan dikim alanındaki programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İstanbul, Diyarbakır, Mersin, Balıkesir ve Elazığ’ın yanı sıra Emine Erdoğan’ın Trabzon’a da canlı olarak bağlantı yaptığı programda bir konuşma yapan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün eşi Rukiye Öz, “Cumhurbaşkanımızın değerli eşleri sayın Emine Erdoğan hanımefendi himayelerinde yürütülen ülkemizde bir hayır hareketi oluşturan gönül elçileri projesini Trabzon’da da var gücümüzle yürütmekteyiz. 8 bin 300 gönül elçimiz, 31 koruyucu aile, ikinci bir şansı hak eden 4 bin 700 kadın ve kızlarımızla bu projeye hizmet etmekteyiz. İlimizde gerçekleştirdiğimiz 15 dekarlık Bereket Ormanımızın ve diğer illerimizdeki ormanlarımızın ülkemize ve ilimize bereket getirmesini diliyorum” dedi.
Rukiye Öz ile canlı bağlantıda karşılıklı olarak konuşan Emine Erdoğan ise, “Rukiye hanım Trabzon’dan pratik bir gönül elçimizdir. Yanında iki tane çocuk vardır. Gönül elçiliğini bizzat kendisi tatbik etmektedir. Ben kendisini yürekten kutluyor, başkalarına da örnek olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
“ 8 BİN 300 GÖNÜL ELÇİSİ, 31 KORUYUCU AİLE”
81 ilde eş zamanlı olarak Bereket Ormanları oluşturulduğunu söyleyen Trabzon Valisi Abdil Celil Öz de, “Hayır, yardımlaşma ve dayanışma hareki olan gönül elçileri projesinin bu gün yeni bir aşamasını burada 81 ilimizle beraber Trabzon’da da gerçekleştirdik. Güzel bir bahar sabahında 15 dekarlık bir alanda Bereket Ormanını tesis ediyoruz. Gönül elçilerimizden, koruyucu ailelerimize, huzurevi sakinlerinden, şehit ailelerine ve gazilerimize kadar 7’den 77’ye herkes burada. Gönül Elçileri projesi milli kültürümüzde ve inancımızda var olan yardımlaşma ve dayanışma duygusunun yeni bir hamle ile harekete geçirilmesidir” şeklinde konuştu.
“ŞEHİR PARKI HALİNE GETİRECEĞİZ”
Törenin ardından değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da, ‘Bereket Ormanı’ oluşturulan alanın şehir parkı haline getirileceğini kaydederek, “Bugün ülkemiz için, gelecek için son derece önemli bir adım attık. Biz bunu gönülden destekliyoruz. Burayı, ilçe belediye başkanımız ile birlikte önemli ve güzel bir şehir parkı haline hep birlikte getirmiş olacağız. 2013 yılında Türkiye’nin en temiz şehri seçilen Trabzon’un bu başarısını tüm ilçe belediyelerimiz ile birlikte devam ettiriyoruz. Yeşilin ve mavinin harikulade bir tabiatı olan Trabzon, bu yeni ormanlar, park ve yaşam alanlarıyla birlikte dünyada yükselen bir büyükşehir olmayı devam ediyor” diye konuştu.
Vali Öz ve eşi Rukiye Öz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile canlı bağlantı sistemiyle konuştuktan sonra beraberindekilerle oluşturulan alana fidan dikimi yaptılar.