Türkiye’nin en büyük ve en modern Doğal Yaşam Alanı ve Sokak Hayvanları Bakım Merkezi’nin yapımı hızla devam ediyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Çağlayan’da bulunan 84 dönümlük alan üzerine inşa edilen merkezin yapımına Orman Ve Su İşleri Bakanlığı katkı sağlıyor.
İhaleyi alan yüklenici firma yer tesliminin ardından merkezin yapımına başladı. 4 milyon 240 bin lira mal olacak merkeze ulaşımı sağlayan yolun yapımı hızlı bir şekilde sürdürülüyor. 27 Mart tarihinde ihaleyi kazanan yüklenici firmaya yer tesliminin yapıldığı Doğal Yaşam Alanı ve Sokak Hayvanları Bakım Merkezi’nin yapımının 2015 yılının sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.
450 kapasiteli merkezde barınaklarla birlikte sokak hayvanlarının tedavilerinin yapılacağı bölümler ve ameliyathaneler yanında kedi evi de yer alacak. Gelen ziyaretçiler için de dinlenme yerleri inşa edilecek.
Türkiye’nin en modern ve en büyük hayvan barınağı ve doğal yaşam parkını Trabzon’da inşa ettiklerini kaydeden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Çağlayan Beldesi Kendirli Mahallesi’nde bulunan ve Orman Bölge Müdürlüğü’nden yıllık 750 TL ücretle tahsis yolu ile belediyemize kazandırdığımız 84 bin m2 kare arazi üzerinde yapımını sürdürdüğümüz Doğal Yaşam Alanı ve Sokak Hayvanları Bakım Merkezi inşaat çalışmaları hızla sürüyor. Kocaeli’nde de aynısı yapıldı ama onun kapasitesi bizimkinden daha küçük. Modern ve çağdaş merkezin yapımı için destek veren Orman ve Su İşleri Bakanı’mız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımızı sunuyorum" dedi.