AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Ayşe Sula Köseoğlu, Tüm Kadınlar Derneği Genel Başkanı Cemile Keskin’i ziyaret etti.
Trabzon’un tek kadın milletvekili adayı olduğunu hatırlatan Köseoğlu, “Biz Trabzon’un birleştirici ve bütünleştirici gücü olacağız. Allah nasip ederse CHP’li kadınların da MHP’li kadınların da milletvekili olarak çalışacağız” dedi. Keskin ise Köseoğlu’na tam destek verdiklerini belirtirken, listelerine kadın aday koymayan partileri de eleştirdi. .
Köseoğlu, Trabzon’un tek kadın milletvekili adayı olduğunu belirterek, “Trabzon’da tek kadın milletvekili adayı olmanın sorumluluğunu taşıyoruz. Türk kadını siyasette de hak ettiği noktaya gelmelidir. AK Parti iktidarı kadına önem vermektedir. Ben isterdim ki; CHP de, MHP de listesinde bir kadın milletvekili adayı göstersin. Ama CHP’ye ve MHP’ye oy veren kadınlarımız üzülmesinler. Ben onların da milletvekili adayıyım. İnşallah onların da haklarını savunacağım. Mecliste onların da temsilcisi olacağım. Biz Trabzon’un birleştirici, bütünleştirici gücü olacağız” diye konuştu.
Derneklerinin 668 üyesi olduğunu belirten Keskin ise Köseoğlu’na dernek olarak tam destek verdiklerini belirterek, “Tüm Kadınlar Derneği olarak Trabzon’un Ayşesi’ne tam destek veriyoruz. Sivil toplum kuruluşu olarak her zaman yanında olacağız. Trabzon’a ve Trabzon kadınına parti ayırımı gözetmeksizin güzel hizmetler yapacağına inancımız tamdır. Ankara’ya gittiğinde de sivil toplum örgütleriyle beraber çalışmasını diliyoruz. Bizim sesimizi Ankara’da duyurmasını istiyoruz” dedi.
Keskin, diğer partilerin listelerinde kadın aday olmamasını da eleştirdiğini belirterek, “Ben isterdim ki bütün partilerin Trabzon’daki milletvekili aday listelerinde seçilebilecek yerde birer kadın adayları olsun. Bu bizi gerçekten çok üzmüştür. Bunu eleştiriyorum. Baktığımızda Ayşe Sula Köseoğlu’ndan başka bayan aday göremiyoruz. Ama Ayşe Hanım eminim o eksikliği tek başına giderecektir” şeklinde konuştu.