Büro Emekçileri Sendikası (BES) Dersim Şubesi tarafından düzenlenen basın açıklamasında yargı kararlarının uygulanarak, ikramiyelerin ödenmesi talebi dile getirildi.
BES Dersim Şubesi tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü önünde düzenlenen açıklamada konuşan Şube Mali Sorumlusu Musa Kılıç, SGK ve İŞ-KUR emekçilerinin 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 2012 yılından bu yana gasp edilen ikramiyelerinin ödenmesi talebi ile alanlarda olduklarını söyledi. Kılıç, "BES olarak 3 yıla yakın bir zamandır yaptığımız her türlü eylem etkinlikle ikramiye talebimizi ortaya koyduğumuz gibi, hukuksal zeminde verdiğimiz mücadeleleri kazanıma dönüştürmeyi başardık. Gerek Anayasa Mahkemesinin, gerekse de sendikamız tarafından bireysel olarak açıp kazandığımız davalara rağmen yargı kararlarına uymayan iktidara karşı talebimizde ısrarcılığımızı bir kez daha ortaya koymak için alanlardayız" dedi.
Haklarını sonuna kadar savunacaklarını dile getiren Kılıç, "7 Haziran genel seçimlerinden sonra hangi hükümet kurulursa kurulsun, mücadelemizde kararlılıkla yürüyecek, büro emekçilerinin onurlu sesi olmaya devam edeceğiz. Her türlü ayrımcılığa, kadrolaşmaya, hak gasplarına, mobbing uygulamalarına karşı eşitlik, adalet ve insanca yaşam mücadelemizde kararlılıkla yürüyeceğiz" diye konuştu.
Grup, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.