Tunceli’de Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu tarafından yılsonu sergisi düzenlendi.
Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü’nde düzenlenen serginin açılışına Tunceli Valisi Osman Kaymak, eşi Emine Kaymak, Vali Yardımcısı Serdar Arslantaş, Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, Milli Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım, İl Müftüsü Ömer Kardaş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Barış Can, kurum amirleri, kursiyer ve vatandaşlar katıldı. Serginin kurdelesini kesen ve hayırlı olsun temennisinde bulunan Vali Osman Kaymak daha sonra sergiyi gezerek eğitici ve kursiyerlerden bilgi aldı.
Tunceli’nin yöresel kilim, çanta, heybe gibi ürünlerinin sergilendiği sergiyi gezen Vali Osman Kaymak, "Hanımları ve hocalarını tebrik ediyorum. Marifetleriyle son derece güzel ürünler ortaya çıkarmışlar. Özellikle bu atölye bizim için çok önemli. Bu yöresel desenlerin Anadolu’ya tanıtılması gerekiyor kentimize gelen misafirlerimize bu yöresel ürünlerden hediye edebiliriz. Bunları turistik meta olacak şekilde bir çalışma yapılarsa her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.
Halk Eğitim Merkezi bünyesinde her türlü kursun açılabileceğini dile getiren Vali Kaymak, "Yeter ki insanlar istesinler. Gelip biz şu alanda kurs istiyoruz dedikleri taktirde her türlü desteği vermeye hazırız. Bu anlamda meslek edindirme kurslarını da son derece önemsiyoruz. Barış sürecinin devamında insanların daha çok üretmesi ve kazanması lazım. İnşallah bunu hep birlikte gerçekleştireceğiz" diye konuştu.
Sergiyi gezen Vali Kaymak ve misafirlere Tunceli’nin yöresel yemeklerinden ikram edildi.
Halk Eğitim Merkezi’ndeki sergi iki gün boyunca açık kalacak.