AK Parti Uşak Milletvekili adayları ve parti teşkilatı, Eşme’de bir dizi incelemede bulundu.
Eşme’nin 30 Mart 2014 yerel seçimleriyle AK belediyecilikle tanıştığını ifade eden AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, “Halkımızın belediyemizden memnun olduğunu görüyoruz. Eşme’nin daha önceki dönemde yaşadığı çöp, trafik ve diğer temel gereksinimleriyle ilgili ihtiyaçlarının giderilmesi bizi memnun etti. AK belediyecilik Eşme’yi nasıl yaşanabilir hale getirdiyse, AK Hükümet de Uşak’ı ve Türkiye’yi yaşanabilir hale getirdi” dedi.
AK PARTİ UŞAK MİLLETVEKİLİ ADAYLARI EŞME’DE HALKLA BULUŞTU
AK Parti Uşak Milletvekili adayları Mehmet Altay, Eyüp Gökhan Özekin ve Hüseyin Keskin, Eşme’de halkla bir araya geldi. Milletvekili adaylarının Eşme ziyaretine, İl Başkanı Basri Yıldırım, Eşme Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin ve partililer eşlik etti. Eşme’de halkın sorunlarını ve taleplerini dinlediklerini ifade eden Mehmet Altay, 30 Mart 2014 tarihinde göreve gelen AK Partili Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin’in ilçede yaptığı çalışmalarla halkın temel sorunlarını çözdüğünü söyledi. Eşme halkının daha önceki dönemlerde yaşadığı çöp, trafik, düğün salonu ve park sorunlarının çözülmeye başladığını kaydeden Mehmet Altay, “Eşme, AK Belediyecilikle tanıştıktan sonra çok önemli bir değişim yaşadı. Belediyemiz göreve geldikten kısa bir süre içinde ilçedeki temel sorunları çözmeye başladı. Daha önceki dönemde yağ kutuları ve sokaklara atılan çöpler, her mahalleye dağıtılan yaklaşık bin konteynıra bırakılmaya başlandı. Daha önce traktörle toplanan çöpler, 1’i Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hibe ettiği 2 sıkıştırmalı çöp kamyonu ile çevre ve sağlığa zarar vermeden alınıyor. Artık Eşme, halkın da desteği ile tertemiz bir ilçe oldu” dedi. İlçedeki su sorununun çözümü için yeni bir kuyu açıldığını dile getiren Mehmet Altay, “Belediyemiz ihtiyaca yanıt vermeyen kuyular nedeniyle, yeni bir kuyu daha açtı ve gerekli tertibatı sağladı. Şimdi sırada kanalizasyon ve içme suyu boru hattının yapımı var. Eşme’nin geleceğine yatırım yapan belediyemizin her mahalleye oyun parkı yapmaya başlaması, balık pazarını sıfırdan oluşturması, yöresel ürünler pazarı kurması, düğün salonları inşa etmesi ve galericileri şehir dışına taşıyarak ilçenin trafik sorununu çözmesinin gururla öğrendik” şeklinde konuştu.
EŞME’DE FARKINI GÖSTEREN AK PARTİ, TÜRKİYE’Yİ YAŞANABİLİR HALE GETİRDİ
Eşme’nin belediye yatırımlarının yanı sıra, diğer konularda da gelişmeyi sürdürdüğünü anlatan Mehmet Altay, “Eşme’ye yeni bir Devlet Hastanesi yapıyoruz ve 10 milyon 745 bin TL’lik yatırımı Kasım 2015 itibariyle hizmete açacağız. 30 ve ilave 30 yataklı hastanemiz sayesinde vatandaşımız daha kaliteli sağlık hizmeti alacak. Yeni Eşme SGK binasının ihalesi de 852 bin TL bedelle yapıldı ve yıl sonunda hizmete açılıyor. En önemli yatırımlarımızdan biri olan TOKİ konutları için kura çekimini yaptık. Ve önümüzdeki günlerde 188 ailemiz kira öder gibi kendi evine yerleşecek. Bu ana yatırımların yanı sıra halk eğitim merkezi, okullar ve pansiyonlar yapmaya devam ediyoruz” diye konuştu. “AK belediyecilik Eşme’yi nasıl yaşanabilir hale getirdiyse, AK Hükümet de Uşak’ı ve Türkiye’yi yaşanabilir hale getirdi” diyen Mehmet Altay, şöyle söyledi: “Sayın kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndaki icraatlarıyla, İstanbul’un temel sorunlarını çözüme kavuşturdu. 2001’de ‘Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ dedi ve AK Parti’yi kurarak, kadrosuyla birlikte Türkiye’nin kaderini değiştirdi. Şimdi dört bir yanı duble yollar, modern hastaneler, hızlı tren hatları, akıllı tahtların kullanıldığı devlet okulları, üniversiteler ve daha önceki iktidarlar döneminde hayal gibi görünen yatırımlara şahit oluyoruz. AK Parti olarak, halkımızın taleplerini yerine getirmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemde Eşme ilçemiz için de büyük yatırımlar gerçekleşecek.”