Aday adayı olmasıyla birlikte Uşak’ta bütün siyasi görüşlere yakın çevrelerde geniş yankı uyandıran Nurullah Çavuşoğlu basın mensuplarıyla birlikte bir araya geldi.
Cumhuriyet Halk Partisi Uşak Milletvekili aday adaylığını açıkladığı tarihten bu yana, aralıksız sürdürdüğü ve kamuoyunun takdirini topladığı çalışmaları değerlendiren Çavuşoğlu, gelişmeleri paylaşmak üzere Uşak’taki basın mensupları ile bir araya geldi. Çavuşoğlu; “CHP Üyeleri ön seçimi kimin kazanacağından ziyade seçimleri kimle kazanacağı hususunda ince eleyip sık dokuyor, çünkü CHP’liler tek yürek halinde zafere kilitlenmiş durumda” ifadesini kullandı.
CHP Uşak aday adayı Çavuşoğlu’nu diğer aday adaylarından farklı kılan bir özellik ise önseçim çalışmaları sırasında kendisine oy istemek yerine CHP’ye oy istemesi. Ön seçim yapacak olan CHP Uşak’ta çoğu aday adayı üyeleri gezerek oy avcılığı yaparken Nurullah Çavuşoğlu, gerek birikimini ortaya koyar nitelikte konuşmaları ile ve gerekse herkesi kucaklayan bir politik anlayış ile kavgacı bir uslup yerine yapıcı birleştirici heyecan ve umut uyandıran söylemleri ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.
Basın açıklamasında siyaset sahnesinde basının rolünün önemine de dikkat çeken Çavuşoğlu, basının politikacı açısından vazgeçilmez bir unsur olduğunu belirtti. Politikacının başarılı olması için basını önemsemesi gerektiğini, basın mensuplarıyla sık sık istişare ederek fikir alışverişinde bulunması gerektiğini ve basın mensuplarından bu anlamda istifade etmesi gerektiğini söyledi. Yaklaşık bir buçuk aydır politikacı olarak sahalarda olduğunu ve ciddi bir efor sarfederek çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Çavuşoğlu, toplantının esas amacının da politika sahnesindeki son durumu basın mensuplarının nasıl gözlemlediği ve basın camiasından biri olarak kendisinin de siyaset sahnesine dahil olmasının Uşak’taki yansımalarının ne şekilde olduğu konusunda fikir almak olduğunu belirtti.
ÜYELER, CHP’ye SEÇİMİ KAZANDIRACAK ADAYIN LİSTEYE GİRMESİNİ İSTİYOR!
Çavuşoğlu, CHP’li üyelerin partisine sahip çıktığını, CHP’lilerin şahsında da ülkenin sahipsiz olmadığını gördüğünü söyledi. Ayrıca CHP’li üyelerin aday adayları arasında seçim yaparken kendilerini mecliste en iyi temsil edecek olan, partiye seçimi kazandıracak adayın listeye girmesi yönünde bir fikirleri olduğunu ifade ederken, üyelerin gönlünde yer edinebildiğini ve umduğundan fazlasını bulduğunu sözlerine ekledi.
ÖN SEÇİMLERLE İLGİLİ ÖNGÖRÜDE BULUNMAK ÇOK ZOR!
Çavuşoğlu; CHP’li üyelerin genel seçimleri kazanmaya odaklandığını ve ön seçimi de bu anlamda önemsediğini ifade ederek üyelerin arasında kararsız kesimin de çoğunlukta olduğunu, ayrıca üyelerin üç ismi yazacağını bu yüzden de öngörüde bulunmanın çok zor olduğunu söyledi.
CHP İKTİDARA GELENE KADAR ÇALIŞACAĞIM!
Nurullah Çavuşoğlu; aday adaylığını açıkladığı günden bu yana ön seçimden ziyade genel seçimlere yönelik çalışmalar yaptığını, üyelerin çoğunlukta olduğu merkez mahallelerden ziyade kenar mahallelerde ziyaretler gerçekleştirdiğini söyleyerek, aday olamaması durumunda dahi CHP iktidara gelene dek çalışacağını sözlerine ekledi.
CHP’NİN ARTIK HALKA DOKUNABİLECEK İSİMLERLE MEYDANA İNMESİ İSTENİYOR!
Çavuşoğlu; “CHP’yi özellikle kenar mahallelerde ve kırsal kesimlerde halk yanına istiyor. CHP’den beklenen o insanlarla hem dem olmak, o insanlarla hem dem olabilecek isimleri yanlarında görmek. Ayrıca o insanlar CHP’nin bu ülkenin teminatı olduğunun da farkındalar.” ifadelerini kullandı.
CHP’NİN BASINLA BİR MESAFESİ YOK!
Çavuşoğlu; CHP’nin basınla mesafeli olmadığını, kendisinin toplantı öncesinde CHP İl Başkanı ile bir görüşme yaptığını ve basınla ilişkiler konusunda nasıl bir yol izlenmesi konusunda istişarelerde bulunduğunu, CHP İl Başkanlığı’nın da basından bu süreçte yararlanma konusunda bir çalışmasının olduğunu söyledi.
BİR MİLLETVEKİLİ NASIL OLMALI?
Milletvekilinin kenti iyi tanıması gerektiğine ve kentin sosyal, ekonomik ve kültürel alanına ilişkin birikimi ve donanımı olması gerektiğine dikkat çeken Çavuşoğlu, bazı milletvekili aday adaylarının Uşak’ı ve kentin kent olmasındaki önemli argümanlar hakkında bilgiye sahip olmadıklarını belirterek; kent merkezi ve ilçelerin kendi ölçeklerinde değerlendirilmesi gerektiğini ve bu yerlere uygun projelerle halkın karşısına çıkılması gerektiğini söyledi.