2010’da, Gazze’ye insani yardım götürürken İsrail tarafından saldırılan Mavi Marmara Gemisi’nde yer alan AK Parti Uşak Milletvekili Adayı Eyüp Gökhan Özekin, o dönemde aynı gemide yer alan merhum Özkan Tunaboylu’nun oğlu Uğur Tunaboylu ile buluştu.
Özkan Tunaboylu ve diğer gönüllülerle ile aynı gemide yer almaktan onur duyduğunu ifade eden Eyüp Gökhan Özekin, “Ortadoğu’da, Somali’de ve dünyanın hemen her yerinde Müslüman kardeşlerimiz zulüm görüyor. Biz de bu zulmün bitmesi ve din kardeşlerimizin huzur ve refah içinde yaşaması için zorlu bir yola çıktık. Allah’ın izni ve kardeşlerimizin dualarıyla zalimin zulmünü sonlandıracağız” dedi.
2010’da İHH İnsani Yardım Vakfı ve Özgür Gazze Hareketi ile yola çıkan, Gazze’ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisinde yer alan AK Parti Uşak Milletvekili Eyüp Gökhan Özekin, yol arkadaşı İHH gönüllüsü merhum Özkan Tunaboylu’nun oğlu Uğur Tunaboylu’yu ziyaret etti. Ziyarette hasret gideren Özekin ve Tunaboylu, Türkiye ve dünya genelinde yaşanan gelişmeler hakkında sohbet ettiler.
Mavi Marmara olayının ardından Uşak’a gelen ve kısa bir süre sonra hayata gözlerini yuman Özkan Tunaboylu’nun hayatını mazlum milletler ve zulüm altındaki Müslümanlara adadığını hatırlatan Eyüp Gökhan Özekin, “Maalesef başta İsrail olmak üzere bir çok büyük devlet, Müslüman kanı dökerek çıkarlarını korumak eğilimindeler. Vicdandan ve insanlıktan nasibini almayan bu zihniyet, kundaktaki bebekten, yürümekte güçlük çeken yaşlı insanlara kadar hiç kimseye acımıyor ve her gün binlerce insanımızı katlediyor. Şu anda dünyanın dört bir yanında zulüm gören Müslüman kardeşlerimizin göze Türkiye’de ve biz de zalimlerin oyunu bozmak için çıktığımız yolda yürüyoruz. Allah’ın verdiği güç ve rahmetli Özkan amca gibi dava adamları olduğu müddetçe, Müslümanlara yapılan zulmün hesabı elbet sorulur” dedi.
Uğur Tunaboylu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Eyüp Gökhan Özekin’e çıktığı yolda başarılar diliyorum, inşallah her şey gönlüne göre olur” diye konuştu.