Ak Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Turgay Eser 7 Haziran genel seçimlerine çok az bir zaman kala önemli açıklamalarda bulundu.
Eser; " 7 Haziran, istikrarın, öze dönüşün, tekrar ayağa kalkmanın adı olacak. 200 yıllık statüko prangalarının kırıldığı gün olacak. İnşallah bu yüce milletimiz Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle, Romanıyla, Alevisi, Sünnisiyle o gün tek yürek olacak. Bu seçim milletimizin yeniden dirilişi olacak" dedi.
7 Haziran’ın milletin prangalarından kurtulduğu gün olarak tarihe geçeceğini vurgulayan Ak Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Turgay Eser konuyla ilgili şunları söyledi; "O gün Allah’ın izniyle Türkiye’nin yakıt ikmali yaptığı gün olacak. Milletin iradesinin tekrar iktidara geldiği gün olacak. Tam bağımsız Türkiye yolunda en önemli dönüm noktasını en keskin virajı almış olacağız. Zaten Ak Partinin karşısında bu denli birleşmelerinin en önemli nedeni de bu. Şimdiye kadar iktidara tek başına gelemeyenler yeni yapılacak anayasa ve başkanlık sistemiyle tarihin karanlık raflarına kaldırılacaklarının farkındalar. Bu onların son çırpınışları, koalisyon hayalleri kurmalarının tek sebebi bu. Çünkü başka alternatifleri yok. Başka şansları yok. Milletimiz onlara hiçbir zaman ve zeminde bu yetkiyi vermedi, inşallah bundan sonra da vermeyecek. Uşak hemşehrilerimiz de bu seçimlerin Türkiye tarihinin en önemli seçimi olduğunun farkında. Bu yeniden diriliş. Bu kelimenin tam anlamıyla Başbakanımız ve Genelbaşkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun önderliğinde Türkiye’nin küllerinden dirilmesidir."
“O GÜN BİR OLMANIN İRİ OLMANIN DİRİ OLMANIN GURURUYLA YENİ TÜRKİYE İNŞASININ EN ÖNEMLİ YAPI TAŞI YERİNE KONULACAK”
Uşak halkının kullandıkları oyun değerini çok iyi bildiklerini söyleyen İlçe Başkanı Eser, 7 Haziran seçimlerinin sadece Ak Parti ve diğerlerinin yarıştığı bir seçim olmayacağına değinerek; " 7 Haziran İmam Hatip Okullarının orta kısımlarının kapanmasının oylanması olacak. Diyanet işlerinin kapanmasının oylandığı, yüzde 98’i Müslüman olan bir ülkede, okullarda zorunlu din dersinin kaldırılmasının oylandığı bir seçim olacak. 7 Haziran istikrarın, millileşmenin, öze dönüşün, tekrar ayağa kalkmanın adı olacak. Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğiyle güçlenen Türkiye’nin 200 yıllık statüko prangalarının kırıldığı gün olacak. İnşallah bu yüce milletimiz Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle, Romanıyla, Alevisi, Sünnisiyle o gün tek yürek olacak. O gün bir olmanın iri olmanın diri olmanın gururuyla yeni Türkiye inşasının en önemli yapı taşı yerine konulacak. Tüm bunları anlamayan veya anlamak istemeyen bir blok var karşımızda. Blok diyorum çünkü Ak Parti karşısında cumhurbaşkanlığı seçiminde olduğu gibi birleştiler. Onları da Ak Parti birleştirdi" dedi.
“AKILLARI SIRA ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERİYORLAR. İKİ SONUCU DA KENDİLERİNE FAYDA SAĞLAYACAK HALE GETİRMEYE ÇALIŞIYORLAR”
Milletimiz hayatının kararını verecek ve nasıl bir sonuç çıkarsa çıksın Ak Parti olarak biz buna saygı duyacağız diyen Ak Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Turgay Eser, aynı saygıyı diğer partilerden de beklediklerini söyledi. Eser konuşmasına şu şekilde devam etti; "Şimdiden biz barajı aşamazsak şöyle yaparız, şu olur bu olur diyenler var. Akılları sıra aba altından sopa gösteriyorlar. İki sonucu da kendilerine fayda sağlayacak hale getirmeye çalışıyorlar. Birde şunu hatırlatmak istiyorum. Dikkat ederseniz bütün siyasi partiler mitingler düzenledi ve yüzlerce saat konuştular. Hepsinin de kendilerine göre bir seçim bildirgeleri var. Bunların bazıları da görünüşte iki zıt kutup gibiler. Ama her nedense birbirlerinin adlarını bile ağızlarına almıyorlar. Çünkü amaç birliği yapmışlar yanlarına paraleli de almışlar. Ak Parti gitsin de ne olursa olsun. Türkiye’de koalisyon kurulsun, medya patronları devlet indirsin devlet kursun, vesayet yeniden hakim olsun onların umurunda değil. Onlar günlük yaşıyor. Geleceği inanın düşünen yok. Savundukları vatanın zararınaymış, milletimizin çıkarlarına uygun değilmiş hiç de önemli değil. Kendi çıkarlarına hizmet ediyorsa problem yok. Tabi onların çıkarları kime hizmet ediyor, esas önemli nokta orası"
“AK PARTİ, TÜRKİYE DEMEK MİLLETİN GÜCÜ DEMEK”
Ak Partinin milletinden başkasının önünde eğilmeyeceğini belirten AK Parti Merkez İlçe Başkanı Eser açıklamasına şu ifadelerle son verdi; "Ak Parti’nin Türkiye demek olduğunu milletin gücü olduğunu biliyorlar. Milleti cahil görenler, kendi oyunu çoban kardeşimizin oyundan üstün görenler bunlar. Sırf görüntü olsun diye çarşaflı kadınlara parti rozeti takan sonra da onları seçim otobüsünden ihraç eden bunlar. Bunların omurgası yok. Bunlar ne o ne bu, hem o hem bu. Seçim otobüsünden başka bir partinin işaretini yaparak halkı selamlayabiliyorlar. Her seçim kaybettiklerinde vatandaşları suçlayan ve faturayı onlara kesip koltuklarında rahatça oturan, seçim dönemlerinde de bir şey olmamış gibi can ciğer kuzu dolması olan bunlar. Ama bizim milletimiz hepsini görüyor ve zamanı geldiğinde de gerekli cevabı veriyor Allah’a şükür. İşte o zamanlardan birine de çok az bir zaman kaldı. İnanıyorum ki bütün Türkiye’de olduğu gibi Uşak’ta da gerekli cevabı alacaklar. Milletimizle birlikte Uşaklı hemşehrilerimiz de kendilerinin hizmetkarı olan Ak Parti’ye gerekli teveccühü gösterecektir"