Uşak’ta iplik üreten üreticilerin sektörel sorunlara çare bulmak amacıyla yaptığı toplantıların ikincisi Uşak Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünün toplantı salonunda yapıldı.
Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ali Yıldırım bir önceki toplantıda alınan kararları hatırlattı ve bu hususta bir komisyon kurulması gerektiğine vurgu yaptı. Toplantıda önceliğin rejenere iplik (Recycle yarn) sektörünün, ülkemiz istihdamında birçok alanda olumlu katkı sağlaması, atıkların ekonomiye yeniden kazandırılması gibi birçok yönlerinin olduğu katılımcılar tarafından vurgulandı.
Bu gizli istihdam ile ilgili olarak Arif Öztan; “Bir pet şişenin; küçük olanı 10 gram, büyük olanı ise 20 gramdır. Bir kişi 20-40 kg’dan daha fazla toplayamaz bunun yaptığı gizli istihdam vardır. Bunların sağlıklı anlatılması lazım. Tekstildeki bizim meydana getirdiğimiz istihdam resmi kayıtlarımıza göre 900.000’dir.İstanbul İşverenler Sendikası’nın yaptığı araştırmaya göre ise 4 milyon insan burada çalıştırılıyor.” dediler.
Sektörün ise daha önce de dile getirildiği ve birçok yerel, ulusal basın ve yayın organlarınca da ilan edildiği üzere teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayan Uşaklı İplik Üreticileri, Uşaklı İplik Üreticiler Geri Dönüşüme Teşvik İstiyor, Uşak İpliği” markasının oluşturulması gerektiği görüşünde olduklarını belirttiler. Söz konusu olan “Uşak İpliği” nin kalitesini arttırarak marka değerinin de yükseleceğine ve yurtiçi ve yurtdışında tanınır ve aranır bir marka olacağına olan inançlarını söyleyen Uşaklı İplik üreticileri fiyatlar hususunda ortak bir tavır alınması ve İstanbul piyasasında “Uşaklı İplik Üreticilerinin Birlik Ruhu” nun korunması gerektiğini vurguladı.
Katılımcılar “Uşaklı İplik Üreticileri” olarak bir üst kurul oluşturulması kararı alınan toplantıda Uşak merkezde ve Uşak Deri (Karma) Organize Sanayi (Deri Organize)de mevcut olan ve faaliyet gösteren tüm iplik üreticilerinin de bu toplantılara katılımının sağlanmasına ve üçüncü toplantının 29 Nisan 2015 tarihinde Uşak Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü toplantı salonunda yapılmasına karar verdi.