Uşak’ta ikamet eden Gazi Yaşar Kıymaz’a Devlet Övünç Madalyası Ve Beratı Vali Seddar Yavuz tarafından törenle takdim edildi.
Atatürk Kültür Merkezindeki törene, Vali Seddar Yavuz ve Eşi Selda Yavuz ile birlikte; Garnizon Komutanı J. Albay Yusuf Yalçın, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, daire amirleri, askeri personel, emniyet personeli, şehit yakınları, gaziler ve aileleriyle davetliler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan Devlet Övünç Madalyası Ve Beratı Takdim Töreninde Gazi Yaşar Kıymaz’ın özgeçmişi okundu.
Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Takdim Töreninde bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, şunları söyledi: “Çok kıymetli misafirler, bugün hepimiz için müstesna bir anlamı olan özel bir tören için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Öncelikle teşriflerinden dolayı hepinize selam ve sevgilerimi sunuyorum. Üzerinde yaşadığımız toprakları bizlere vatan yapan aziz ecdadımız, canlarıyla bu emanete sahip çıkmış ve bu kutsal emaneti bizlere miras bırakmıştır. Bizler, tarih boyunca hiç dönemde bağımsızlığından ödün vermemiş, vatanına ve bayrağına bağlılığıyla, bu yolda can veren şehitleri ve ölümü göze alan gazileriyle tüm dünyaya örnek olmuş bir milletin evlatlarıyız.Çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış, yüzlerce yıldır da asil Türk Milletinin vatanı olan Anadolu’nun her karışı ecdadımızın kanlarıyla sulanmış, ayyıldızlı Türk Bayrağımız rengini bu asil kandan almıştır.Tarihin her döneminde bu topraklara göz dikenler, bu topraklara ihanet edenler mutlaka cevabını almış, bu milletin evlatlarını birbirine düşürmeye kalkanlar emellerine ulaşamamışlardır.Bugün artık geldiğimiz safhada; bu bayrağın altında bu topraklarda yaşamayı başarabilen; kendisiyle ve bir birleriyle barışık bir toplum olmaya çok yaklaştık.İşte bu ülkede; Doğusundan batısına kuzeyinden güneyine ortak değerlerimiz etrafından birlik ve beraberlik içinde yaşayan her biri tek tek değerli 78 milyon vatan evladı bunu en güzele şekilde dosta düşmana gösterecektir. Bu topraklar barışın, huzurun ve istikrarın mekanı olacaktır. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ ilkesine sahip Hükümetimiz bu doğrultuda geliştirdiği politikalarla bu topraklarda yaşayan her bir ferdine aynı şefkatle yaklaşmaktadır. Bu sürecin sonunda ülkemizde barış ve huzur kalıcı olarak tesis edilecektir. Geçtiğimiz yıllarda Dağlıca Karakolunda görevi başındaki Uşaklı asteğmenimizi bu uğurda şehit verirken yine aynı mücadele sırasında bir diğer Uşaklı evladımız da yaklaşık 1,5 saat süren çatışma ortamında kalmış ve bacağından yaralanarak gazi olmuştur.Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz bu milletin aziz evlatlarının fedakârlıklarını karşılıksız bırakmamış maddi hiçbir bedelle ödenemeyecek bu fedakârlığa karşılık olarak yalnızca şehit aileleri ve gazilerimize Devlet Övünç Madalyası ve Beratının takdim edilmesini uygun görmüştür. Bu hem bu dünyada hem de ahirette karşılığı olan en büyük ödüldür.Vatan savunmasındaki fedakârlığı karşılığında evladımız, Gazimiz Yaşar Kıymaz’a Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve Türk Milletinin birliğini temsil eden ve Başkomutanımız Sayın Cumhurbaşkanımız adına Devlet Övünç Madalyası Ve Beratı Takdim ediyorum. Bu vesileyle Gazi Yaşar Kıymaz’a ve kıymetli ailesine aziz milletimiz ve çok kıymetli hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyor, aziz şehitlerimize ve ahirete irtihal etmiş gazilerimize de Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.”
Tören, Gazi Yaşar Kıymaz’a Devlet Övünç Madalyası Ve Beratı Takdimi ve günün anısına toplu aile resmi çekilmesiyle sona erdi.