UTAŞ Uşakspor, yeni sezon için 5 yeni futbolcuyu renklerine bağladı.
Takımın yeni transferlerinin 3’ü AK Parti Uşak Milletvekili adayı Eyüp Gökhan Özekin tarafından takıma kazandırıldı. Amasyaspor’dan Ahmet Tüzün, Kastamonuspor’dan Abdülkadir Erdoğan, Ardahanspor’dan Fazlı Arslan, Dersimspor’dan Yahya Topçu ve Çetiner Tuncer’i kadrosuna ekleyen UTAŞ Uşakspor, yeni sezona iddialı hazırlanıyor. Kulüp Başkanı Ergün Kırdinli, yeni oyuncularla takımın güç kazandığını belirterek, “Geçtiğimiz sezon umduğumuzu bulamadık ve bu nedenle yeni sezonun hazırlıklarına şimdiden başladık. Transfer dönemini erken bitireceğiz ve yeni sezonda bomba gibi bir ekiple sahalarda olacağız” dedi.
Uzun zamandan beri profesyonel liglere hasret kalan Uşak, 3. Lig’e çıkacak yeni bir futbol takımı oluşturuyor. Geçtiğimiz sezon umduğunu bulamayan takımın sorumluluğunu yüzde 99’u Uşak Belediyesi’nin olan UTAŞ üstlendi. UTAŞ Uşakspor adıyla, önümüzdeki dönem Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edecek olan takım, transfere şimdiden başladı ve 5 yeni oyuncuyu renklerine bağladı. Kadroya giren 5 oyuncudan 3’ünün transfer masraflarını AK Parti Uşak Milletvekili adayı Eyüp Gökhan Özekin üstlendi. Yeni oyuncuların transferiyle ilgili imza töreninde konuşan Kulüp Başkanı Ergün Kırdinli, tesisleşmeye ve altyapıya önem vereceklerini belirterek, “Halkımız, profesyonel liglerde mücadele eden bir futbol takımının özlemini çekiyor. Belediye olarak ilimizin daha üst liglerde temsil edilmesi için çalışmalarımıza şimdiden başladık ve yeni oyuncularla ekibimize güç kattık. Sayın Uşak Belediye Başkanımız Nurullah Cahan, güçlü bir takım oluşturma ve Uşaklı gençlerimizin altyapıda yer alması için ne gerekiyorsa yapmamızı istedi. Önümüzdeki günlerde takımımıza yeni isimleri dahil etmeye devam edeceğiz” dedi.
ÖZEKİN: UŞAKSPOR RUHU GERİ GELECEK
Uşakspor’un köklü bir ekip olduğunu belirten Eyüp Gökhan Özekin, “İlimizin tanınırlığının artması ve gençlerimizin spora daha fazla ilgi duyması için üst liglerde mücadele veren bir ekibe ihtiyacımız var. Bu noktada çorbada bizim de tuzumuz olsun istedik. Takımımızla bağımız asla kopmayacak ve özlenen Uşakspor ruhu geri gelecek. Bu noktada bize ne düşüyorsa seve seve yapacağız” diye konuştu. Öte yandan imza töreninde UTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Çümen, Uşak Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Erol Korkmaz ve Kulüp Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Atalay yer aldı.