Uşak Belediyesi tarafından yapımına 2014 yılında başlanan ve Dokur Evi yanında yer alan tarihi evin restorasyonu sona erdi.
Uşak Belediyesi kentin kültürel değerlerinin can bulması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda kentteki kültürel dokunun canlanması hedefiyle projelerine devam eden Belediye bir evin çalışmasını bitirdi. Dokur Evi yanında bulunan ve 2014 yılının ortalarında başlayan tarihi evin restorasyonu sona erdi. Tarihte olduğu hali ile yeniden gün yüzüne çıkan ev vatandaşların hizmetine sunulacak.
Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Nurullah Cahan, hedefleri doğrultusunda bir adım daha ilerlemenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Kentin kültürel ve tarihi yapısı ile ilgili hassas bir çalışma içinde olduklarını aktaran Cahan,”İlimizin tarihinin ve geçmişinin en iyi şekilde yaşaması ve asırlarca dimdik ayakta kalmasını istiyoruz. Bu bizim gelecek nesile sorumluluğumuz olduğu gibi atalarımıza karşı bir görevdir. Bu nedenle görevde olduğumuz bir yıl içinde tarihi ve kültürel envanterin yaşaması ve can bulması için harekete geçtik. Projelerimizden birisi olan Dokur Evi yanında yer alan evde çalışmalarımıza hız verdik. Kısa sürede evin çalışmalarını bitirdik. Şimdi evimiz tıpkı eskiden olduğu gibi yeniden hayat buldu” dedi.
Restore edilen evin en iyi şekilde Uşak’a hizmet etmesini hedeflediklerini söyleyen Cahan, “Konu ile ilgili benzer çalışmalarımız sürüyor. Çeşitli alternatifler üzerinde çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Uşak’ta bu tür çalışmalar ile geçmiş ile gelecek arasında köprü kuracaklarını ileten Cahan,”Maalesef günümüz teknolojik gelişmelerin yeni nesile olumsuz bir şekilde yansıdığı bir zaman haline gelmiştir. Bu durum üzücü bir durum olmakla beraber çare bulunması gereken bir sorundur. İşte biz bu noktada kentimizin gizli kalan potansiyelini canlandırmak ve yeni neslin içinde yaşayacağı bir konuma getirmekle mükellefiz. Bu nedenle bundan sonra da tarihi yapılarımıza can verecek ve hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” ifadesini kullandı.