Uşak Belediyesi ve Aşçılar Esnaf Odası ortaklığında düzenlenen Yöresel Yemek Yarışması’nda birbirinden lezzetli yemekler yarıştı.
Uşak Belediyesi Uluslararası Halı Festivali’nin son gününde kentin yöresel yemeklerine dikkat çekmek için Aşçılar Esnaf Odası ortaklığında yöresel yemek yarışması düzenledi. 60 ev kadınının katıldığı yarışmada jüri üyeleri bütün yemekleri titizlikle tadarak puan verdi. Kent Tarihi Müzesi’nde yapılan yarışmaya Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Sadettin Öztürk, Aşçılar Odası Başkanı Şeref Parlas ve davetliler katıldı.
“Uşak’ta yemek kültürünü en iyi şekilde tanıtarak ilimizin yemeklerini marka yapmak istiyoruz” diyerek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak’a has yemeklerin bu tür etkinliler ile gün yüzüne çıkacağını belirtti. Cahan, “Uşak’ımızın kültürünü tarihini ve her yönüyle bilinmesini önemsiyoruz. Bu nedenle topyekün tanıtım atağına geçtik. Ülkemizde farklılıklarımız bizlere her zaman zenginlik olarak geri dönmüş. Kültür mozaiğinin olduğu Türkiye’de bu durum yemeklere de yansımış. Her bölgede ve şehirde kültürünün izlerini taşıyan yemekler söz konusudur. Bu ilimiz için de geçerlidir. Fakat bazı şehirler bu konuda iyi bir tanıtım yaparak öne geçmişler. İşte biz de tam bu noktada potansiyeli hayata geçirmek istiyoruz. Yarışmamızı da bu düşüncelerden hareketle yaptık” ifadesini kullandı.
Uşak’ın tarhanasından da bahseden Başkan Cahan sözlerine şu şekilde devam etti: “Yapacağımız yarışmalarda tarhanamıza da vurgu yapmak istiyoruz. Kentimizin has değeri olan ve diğer kentlerden ayıran lezzeti durumundaki tarhanamızı yapacağımız yarışma etkinliklerde ön plana çıkarmak niyetindeyiz. Ayrıca Uşak’ta tarhana standartını oluşturarak her eve ekmek girmesini istemekteyiz bu konu ile ilgili çalışmalarımız sürmektedir”
Yöresel yemekler dalında birinci Fatma Oktay olurken ikinci Gülay Dost, üçüncü ise Meryem Aydedeoğlu oldu.
Hamur işlerinde birinci Sebahat Özen, ikinci Zuhal Çankaya, üçüncü ise Tülin Kılıç oldu.
Tatlılarda ise Emine Aydoğdu birinci, Merve Sakal ikinci, Necla Yaşar üçüncü oldu.