Van’ın Gevaş ilçesi, 1923 yılında ilçe olduktan bugüne kadar ilk defa bir ameliyat yapıldı.
Gevaş Devlet Hastanesi’ne ameliyathane açılmasının ardından ilk ameliyatlar yapılmaya başlandı. Ameliyathanenin en modern ve teknik cihazlarla donatıldığını ve ciddi bir yatırım gerçekleştirildiğini belirten Hastane Başhekimi Dr. Adem Ergioğuz, “Hastanemizde dahiliye uzmanı, anestezi uzmanı, genel cerrahi uzmanı, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı, 2 diş hekimi, 4 pratisyen hekim mevcut olup hem Gevaş halkına hem de çevre ilçelerden gelen hastalara hizmet verilmektedir. Hastane yönetimi olarak hedefimiz Sağlık Bakanlığı’nın sağlıkta kalite politikası ve sağlık hizmetinin vatandaşa en iyi ve ulaşılabilir şekilde sunma hedefleri doğrultusunda vatandaşa kaliteden taviz vermeden, temiz bir ortamda, zamanında, güvenilir ve güler yüzlü olarak en üst düzeyde sağlık hizmeti vermektir. Hastane olarak vermiş olduğumuz tüm sağlık hizmetlerinde tıbbi etik ilkelerden ödün vermeden, hasta haklarına saygı duyarak, gelişmiş sağlık teknolojisi ile toplumun çoğunluğunu kaliteli sağlık hizmeti ile tanıştırmada öncü olma özelliğimizi sürdürmektir. Tüm bu hedefler doğrultusunda hastanemize ameliyathane, 1. basamak yoğun bakım merkezi sterilizasyon ünitesi gibi yeni birimler açarak sağlık hizmetlerini bir bütün halinde vatandaşa sunma haline getirdik. Artık ilçemizde cerrahi operasyonlar gönül rahatlığıyla ile yapılabilecek ve basit operasyon ve doğum vakası için başka bir hastaneye sevk gerekmeyecek. İnsanımızın layık olduğu kaliteli, çağdaş, hakkaniyetli sağlık hizmetlerine ulaşılabilir kılmaktır” dedi.
Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’yle yaptıkları protokolle görüntüleme hizmetlerini de vatandaşın hizmetine sunabilir hale getirdiklerini ifade eden Ergioğuz, “Hastanemizde bulunun tüm laboratuvar cihazlarını kaldırarak gelişmiş sağlık teknolojisiyle donatılmış yeni cihazlar kurduk. Ayrıca hastanemizde bulunan röntgen cihazını kaldırarak daha teknolojik ve görüntü kalitesi en üst düzeyde olan CR sistemini kurduk. Bundan sonraki önemli hedeflerimizden biri de hastanemizin mevcut statüsü olan D rolünden C rolüne geçip, mevcut branş uzman hekim sayısını artırmak olacaktır” diye konuştu.
“TARİHİNDE İLK AMELİYAT YAPILMIŞ OLDU”
İlçe tarihinde ilk defa genel cerrahi uzmanı tarafından ameliyat yapıldığını dile getiren Ergioğuz, “Hastanemizde ameliyathane, 1. basamak yoğun bakım merkezi ve sterilizasyon gibi önemli birimlerin açılmasında katkı ve desteği olan Kaymakamımız Sayın Nedim Akmeşe’ye, Van Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Özcan Öktem’e ve ekibine, İl Sağlık Müdürümüz Yakup İmren’e, anestezi uzmanımız Şafak Şalk’a, genel cerrahi uzmanımız Tufan Ergenç’e ve ekibine, hastane müdürlerime çok teşekkür eder, ilçemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim” şeklinde konuştu.
Gevaş Devlet Hastanesi’nde ilk ameliyat olan kişi olarak tarihe geçen Ahmet Tukdan ve Enes Bilik de, hiçbir şikayeti olmadığını belirterek, bu imkanı sunan tüm yetkililere teşekkür ettiler.